kalendar

Uskoro nas očekuju novi događaji

skip to Main Content

Javni poziv za nominovanje kandidata za dodjelu priznanja za najboljeg poduzetnika/preduzetnika Federacije BiH u 2020. godini “Emerik Blum”

UPFBiH u okviru obilježavanja „Dana poslodavaca“ UPFBiH dodjeljuje priznanje „Emerik Blum“ za najboljeg poduzetnika/preduzetnika na području Federacije Bosne i Hercegovine u 2020. godini. Priznanje će biti dodijeljeno najefikasnijem poduzetniku/preduzetniku, onom koji pomjera granice, koji pokazuje da je moguće stvarati dodanu vrijednost uz istodobno poštivanje društvene i prirodne okoline.

Pozivamo sve poslovne ljude, poslovna udruženja, komore, univerzitete, institute i građane da nominuju poduzetnike/preduzetnike koje smatraju najboljim i najuspješnijim, ali i poduzetnike/preduzetnike da se sami kandidiraju.

Krajnji rok za dostavljanje nominacija je 31.03.2020. godine. Nominacija se vrši popunjavanjem formulara koji je dostupan na web stranici UPFBiH http://www.upfbih.ba/priznanje-emerik-blum. Popunjen formular može se poslati putem e-maila na info@upfbih.ba ili poštom na adresu Mula Mustafe Bašeskije 12/3, 71000 Sarajevo. Nominacije dostavljene nakon propisanog roka neće biti uzete u razmatranje. Nominovani koji zadovolje kriterije biti će uvršteni u širu listu kandidata te će dati izjavu o prihvatanju nominacije.

Konačnu odluku o najboljem poduzetniku/preduzetniku FBiH u 2020. godini i dobitniku priznanja „Emerik Blum“ donijet će stručni žiri sastavljen od eminentnih predstavnika poslovne i akademske zajednice u FBiH, a na osnovu kriterija urađenih u skladu sa principima OECD-a.

Generalni pokrovitelj dodjele priznanja najboljem poduzetniku/preduzetniku FBiH u 2020. godini „Emerik Blum“ je Vlada Federacije BiH. Proglašenje dobitnika nagrade „Emerik Blum“ će biti upriličeno na svečanoj ceremoniji dodjele priznanja koja će se održati 29.05.2020. godine u Sarajevu.

Opis projekta
Metodologija za dodjelu priznanja najboljem poduzetniku „Emerik Blum“
Sastav stručnog žirija

Back To Top
X