kalendar

Uskoro nas očekuju novi događaji

skip to Main Content

BFC DOKUMENTI

PODUZETNIČKA INFRASTRUKTURA

STRATEŠKI I OSTALI PLANSKI DOKUMENTI

PUBLIKACIJE

EE BIBLIOTEKA

USAID-ov projekat Ekonomija energetske efikasnosti (3E), Razvojni program Ujedinjenih nacija (UNDP) i Njemačka razvojna agencija (GIZ), ispred BMZ (Federalno ministarstvo za ekonomsku saradnju i razvoj), objavili su zajednički izdavački projekat Biblioteke energetske efikasnosti(EE Biblioteka) u BiH.

EE Biblioteka se sastoji od sedam edukativnih publikacija, zajednički izdatih od strane USAID 3E projekta, UNDP-a i GIZ-a. Ove knjige sadrže informacije o energetskoj efikasnosti koja je povezana sa sistematskim upravljanjem energijom u gradovima, provođenjem energetskih pregleda objekata, monitoringom i mjerenjem utroška energije, stvarnim načinima finansiranja projekta implementacije mjera energetske efikasnosti kao i uređenja naših ureda u skladu sa preporukama “zelenog ureda”.

Agencija ZEDA u septembru 2012. godine otvorila je Info centar za energetsku efikasnost (I faza). Info centar za energetsku efikasnost je  mjesto gdje zainteresovani građani i investitori  mogu dobiti informacije i odgovore na pitanja o energetskoj efikasnosti  i primjeni obnovljivih izvora energije. U Info centru možete dobiti različite vrste promotivnih materijala o energetskoj efikasnosti. Ovim putem pružamo mogućnost da javnost dio materijala pregleda na našoj stranici.

Back To Top
X