kalendar

Uskoro nas očekuju novi događaji

skip to Main Content

POSLOVNA ZONA ZENICA 1

TAKE YOUR BUSINESS TO THE NEXT LEVEL

Poslovna zona Zenica 1 je primarno područje za privredni razvoj grada Zenice i dom Biznis inkubatora Zenica i TechnoParka Zenica. Danas u Poslovnoj zoni Zenica 1 koja je smještena na prostoru Radne zone Zenica 1, na površini od ukupno 336.427 m2 djeluje više 106 privrednih subjekata.

Nakon deset godina upravljanja Biznis inkubatorom Zenica, koji je na upravljanje Agenciji ZEDA, povjerio Grad Zenica, Agencija ZEDA je od 30. novembra 2017. godine preuzela i upravljanje Zonom.

Kako bi osigurao adekvatnu komunalnu, energetsku i saobraćajnu infrastrukturu, Grad Zenica je proteklih godina izdvajao značajna budžetska sredstva za rekonstrukciju postojeće infrastrukture u Poslovnoj zoni Zenica 1 ali i za izgradnju novih infrastrukturnih objekata i to kontinuirano nastavlja raditi kako bi osigurao povoljne uslove za poslovanje. U toku su aktivnosti koje će doprinijeti poboljšanju uslova i ambijenta u Poslovnoj zoni Zenica 1.

Dobar primjer razvoja i saradnje zeničkih privrednika, Grada Zenice i Agencije ZEDA jesu i aktivnosti parcelizacije i prodaje dijela zemljišta u Poslovnoj zoni Zenica 1 kako bi se omogućilo MSP da putem javne licitacije, kupe neku od parcela u svrhu izgradnje proizvodnih kapaciteta i vlastitog objekta, realizacije investicionih projekata te kako bi nastavili razvijati svoje poslovanje ali i stvorili uslove za nova radna mjesta.

Ovim aktivnostima Poslovna zona je dobila nove vlasnike zemljišta, a ostatak slobodnih površina i oblik parcela se može prilagoditi spefičnim potrebama investitora što će se i dogoditi u periodu koji slijedi.

Ovi koraci direktno će doprinijeti rastu broja preduzeća, zaposlenih i povećanju prihoda što neposredno vodi ka jačanju lokalnog ekonomskog razvoja.

STRATEŠKA LOKACIJA

Zenica ima odličan geostrateški položaj u kontekstu europskih integracija i međunarodnih komunikacija. Nalazi se na obalama rijeke Bosne, na državnoj cesti koja povezuje središnju i istočnu Evropu s Jadranskim i Mediteranskim morem. Relativna blizina Međunarodnog aerodroma Sarajevo osigurava i primjerenu konekciju za sve zemlje svijeta pružanjem putničkih letova, zračnog prijevoza roba i charter usluga. Sarajevski

Međunarodni aerodrom nudi mnoge letove, uključujući direktne letove do većih zračnih luka, kao što su Beč, Minhen i Istanbul.

POGODNOSTI

  • Zemljiše je uređeno urbanističkim planom
  • Infrastruktura u poslovnoj zoni Zenica 1 je dobro razvijena i podrazumijeva pristup elektroenergiji, vodi, tehnološkoj vodi, plinu, telekomunikaciji, kanalizaciji po konkuretnim cijenama.
    Vodovodna mreža je urađena od PEHD cijevi DN 110, a pritisak vode u gradskoj vodovodnoj mreži na toj lokaciji je oko 6 bara. Fekalni kolektor je urađen od GRP poliesterskih cijevi profila DN 350, 400 i 500.
  • Električna mreža je snage 10 MVA na 20kV napona obezbijeđena preko 4 trafostanice.
  • U zoni je moguć priključak na brzi internet putem postojećih telekom i kablovskih operatera sa brzinama od 1GBps do 10GBps
  • Preostali slobodni prostor se može prilagoditi potrebama investitora.
0
% ZAUZETOST ZONE
0
KM CIJENA
0
ha POVRŠINA

vijesti

Poslovna zona Zenica 1: Poslovanje zone u periodu 2017 – 2020. godina
POZITIVNA POSLOVNA PRIČA IZ ZENICE-NOVI IZGLED POSLOVNE ZONE ZENICA 1
Poslovna zona Zenica 1 postaje okosnica razvoja grada
POSJETA AMBASADORA SAD-a U BiH ERIC NELSONA AGENCIJI ZEDA
Back To Top
X