kalendar

Uskoro nas očekuju novi događaji

skip to Main Content

HELPING YOUR BUSINESS BUILD AND GROW

Biznis inkubator predstavlja institucionalni oblik podrške ostvarenju i razvoju poduzetničke ideje.

BiZ se uvrštava među prioritetne projekte Grada Zenice, a za njegovo djelovanje postoje adekvatni resursi (infrastrukturni i ljudski). Inkubator se sastoji od radioničkih prostora i kancelarijskih – TechnoParka Zenica (zgrade namijenjene onima čiji su fokus djelovanja informacijsko-komunikacijske tehnologije.)

Osnovni cilj Inkubatora jeste pomoć pri razvoju ekonomije i poduzetništva podstičući početnike, MSP da uz subvencioniranu cijenu stanarine, savjetodavnu pomoć i što manje troškove započnu vlastitu privrednu djelatnost.

JAČANJE PODUZETNIŠTVA

Početnicima, novoformiranim preduzećima ili obrtima, Agencija kontinuirano pruža pomoć iz domena provjere poslovne ideje, poslovnog planiranja, razvijanja poslovnih planova kao i promocije preduzeća. Također, ZEDA doprinosi i uvezivanju stanara, njihovoj međusobnoj saradnji što u konačnici doprinosi njihovom rastu i razvoju. Važno je spomenuti i da ZEDA svojim stanarima dostavlja informacije o dostupnim/aktuelnim instrumentima finansiranja.

Podrška korisnicima BIZa odvija se u pravcu operativne podrške stanarima i održavanju i unaprjeđenju infrastrukture.

Nakon što se tokom procesa inkubiranja, MSP dovoljno razviju, napuštaju BiZ i ustupaju mjesto novoosnovanim preduzećima kojima je ovaj vid podrške vrlo često presudan za razvoj i opstanak. Na ovaj način, pruža im se šansa za opstajanje na tržištu što za krajnji cilj ima otvaranje novih radnih mjesta.

U budućnosti, Grad Zenica planira proširiti kapacitet Biznis inkubatora, stvoriti nove infrastrukturne elemente izgradnjom novih prostora BiZa koji će biti na raspolaganju svima onima koji imaju kvalitetnu poslovnu ideju i ne plaše se započeti biznis.

POGODNOSTI ZA KORISNIKE INKUBATORA

  • Besplatno korištenje Centra za podršku poduzetnicima i sale za sastanke. Centar je na raspolaganju svakom Korisniku uz obaveznu najavu i utvrđivanje termina.
  • Organizovanje poslovnih savjetovanja i zajednički nastup na sajmovima
  • Promocija i predstavljanje
  • Procjena poslovnih ideja i stučna podrška poduzetnicima
    Informacije o dostupnim fondovima namijenjenim za podršku MSP sektoru
  • Informacije o poticajima MSP sektoru
  • Uvezivanje sa financijskim institucijama
  • Tehnička podrška Korisnicima Biznis inkubatora

LOKACIJA

Biznis inkubator nalazi se u Poslovnoj zoni Zenica 1 koja je smještena u neposrednoj blizini kompanije ArcelorMitall i sjeverno od centra grada.

Prilaz objektima je lokalnim saobraćajnicama koje se nalaze unutar Poslovne zone Zenica 1 i koje su preko glavne gradske magistrale povezan sa magistralnim putem M17 Sarajevo – Zenica – Bosanski Brod, a i sa autoputem (Zenica – Sarajevo).

VIJESTI

INFO

Broj korisnika

40+

Radionički prostori

33

Kancelarijski prostori

19

HISTORIJAT

Godina osnivanja

2004.

Ukupan broj preduzeća

150+

KONTAKT

Telefon

032 445 631

Email

info@zeda.ba

Back To Top
X