kalendar

Uskoro nas očekuju novi događaji

skip to Main Content

Muzika, donatorska kampanja i zaštita okoliša u fokusu predstojećeg “Zenica Meetup”-a

Još jedan “Zenica Meetup”  je u utorak, 27 Juli, 2021 od 20:00 do 21:30. Meetup organizira vrijedna ekipa i-dijaspore u saradnji sa Gradskom upravom Zenica, na čijem čelu se nalazi Fuad Kasumović.

“Osim što ćemo 27. jula ove godine sa našim Zeničanima govoriti o neprevaziđenoj i, za stanovnike ovog grada, iznimno značajnoj temi – zaštiti okoliša, Zeničane ćemo upoznati i sa predstojećom crowdfunding kampanjom koja bi već od naredne sedmice trebala zaživjeti. Naime, u želji da “očistimo grad za jedan dan”, pokrećemo donatorsku kampanju s ciljem prikupljanja sredstava za što djelotvornije čišćenje, odnosno “oslobađanje” Zenice od otpada. Svjesni činjenice da, samo na području ovog grada, postoji više od 200 deponija koje, prvobitno, štetno djeluju na zdravlje stanovnika, i-dijaspora kao nosilac projekta i svi ljudi dobre volje streme ka istim ciljevima – rješavanju ekoloških problema i podizanju svijesti stanovništva o ovom globalnom problemu”, naveli su organizatori.

Na Meetup-u će se govoriti i o zabavnim sadržajima koji, prije svega, imaju za cilj promociju Bosne i Hercegovine, a samim time i promociju Zenice.

“Naime, krajem mjeseca jula ekipa popularnog švicarskog benda “Šuma čovjek” koju predvodi član Upravnog odbora i-dijaspore, gospodin Ivica Petrušić posjetit će našu državu u kojoj planiraju i snimanje čak četiri muzička spota. Jedna od lokacija na kojima je planirano snimanje spota svakako je i grad Zenica sa svojim okolnim mjestima. Nije ovo prvi put da Travničanin sa švicarskom adresom svjetsku publiku upoznaje sa ljepotama naše zemlje, stoga smatramo da je pred Zenicom idealna prilika za besplatnom svjetskom promocijom. Više o ovom projektu također će biti prezentirano Zeničanima narednog četvrtka”, ističu organizatori.

Do tada za sva pitanja budite slobodni kontaktirati predstavnicu Gradske uprave Zenica, Mašu Škrbić putem e-maila masa.skrbic@zenica.ba, te predstavnika i-platforme, Safeta Kubata putem e-maila safet.kubat@idijaspora.ch.

Sastanak će biti upriličen putem Zoom aplikacije, a pristupni link se proslijeđuje nakon što obavite obaveznu registraciju, odnosno pošaljete vaše osnovne podatke sa naznakom da želite biti dijelom meetup-a na e-mail event@idijaspora.ch

 

Izvor: https://www.akta.ba/

Back To Top
X