kalendar

Uskoro nas očekuju novi događaji

skip to Main Content

Zeničke privrednice u posjeti privrednom subjektu Zenko d.o.o. Zenica

Poduzetnice iz Zenice, koje su dio projekta “Unapređenje konkurentnosti žena preduzetnica u biznis inkubatoru Zenica kroz edukacije i umrežavanje”, koji implementira Zenička razvojna agencija ZEDA, danas su imale priliku da posjete jednog od zeničkih vodećih privrednih subjekata iz tekstilnog sektora.

Ova aktivnost je podržana kroz projekat “Boljom upravom do bržeg ekonomskog rasta” (EGG2), kojeg uz podršku Vlade Kraljevine Norveške provodi Razvojni program Ujedinjenih nacija (UNDP) u Bosni i Hercegovini, zajedno sa Federalnim ministarstvom razvoja, poduzetništva i obrta (FMRPO).

Prilikom posjete, direktorica Amela Ganibegović, poduzetnice je upoznala sa kompletnim proizvodnim procesom preduzeća, vrstama materijala i mašina koje se koriste u proizvodnji, organizacijom rada i proizvodnog procesa, kao i sa administrativnim dijelom preduzeća. Odgovorila je na sva pitanja koja su poduzetnice imale te su započeti i prvi pregovori oko međusobne poslovne saradnje. Poduzetnice su ovo iskustvo ocijenile kao izuzetno korisno. Nadamo se da će ova posjeta biti inspirativna za sve poduzetnice iz navedenog sektora, ali i ostale, budući da je riječ o uspješnoj poslovnoj priči koja na području Zenice traje skoro trideset godina.

Agencija ZEDA i privrednice se zahvaljuju na gostoprimstvu i izuzetno korisnom znanju.

Back To Top
X