kalendar

August 4, 2020
  • Budi kreativan i ti!

skip to Main Content

Javni poziv za učešće na treningu razvoja poduzetničkih i poslovnih vještina

Javni Poziv Za Učešće Na Treningu Razvoja Poduzetničkih I Poslovnih Vještina

 

Javni poziv za učešće na treningu razvoja poduzetničkih i poslovnih vještina – Udruženje za unapređenje životne sredine „E grupa Zenica“ i Centar za mlade INPUT implementiraju projekta pod nazivom Razvoj poduzetničkih i poslovnih vještina kod mladih. Projekat se implementira u sklopu inicijative WEB4YES – Western Balkan Civil Society Organizations for Youth Employment Support, koordiniran od strane Beogradske otvorene škole, uz finansijsku podršku EU. U sklopu implementacije navedenog projekta Udruženje E grupa i Centar za mlade „INPUT“ objavljuju:

JAVNI POZIV ZA UČEŠĆE NA TRENINGU RAZVOJA PODUZETNIČKIH I POSLOVNIH VJEŠTINA

Pozivaju se zainteresovani kandidati da se prijave na trening/radionicu u sklopu implementacije projekta „Razvoj poduzetničkih i poslvnih ideja kod mladih“. Kandidati će imati priliku da upoznaju:

Osnove poduzetništva,
Razvoj malih preduzeća
Pregovaranje sa bankama i finansijskim institucijama
Osnove marketinga
Analizu/istraživanje tržišta
Osnove knjigovodstva.
Trening/radionica će pružiti i obuku iz oblasti IC tehnologije:

Web dizajn
Uloga i značaj web stranica u svijetu poduzetništva
Promocija preduzeća na društvenim mrežama
Uloga fotografije u poduzetništvu.
Učesnici treninga/radionica će zajedno sa Udruženjem „E grupa“ i Centrom za mlade INPUT dati inicijativu organima vlasti (s posebnim akcentom na Ministarstvo za obrazovanje, nauku, kulturu i sport Zeničko-dobojskog kantona i Službe za zapošljavanje Zeničko-dobojskog kantona) za formiranje prijedloga inovativnih programa za zapošljavanje u vidu pisma namjere.

 

Kriterij za prijavu:

Pravo učešća imaju kandidati starosne dobi između 20 i 35 godina. Zainteresovani kandidati mogu se prijaviti na radionice putem prijavnog obrasca.

Prijavljeni kandidati će biti obaviješteni o daljem procesu najkasnije do 16.02.2020.

Rok za prijavu kandidata je do 15.02.2020.

Nakon završene obuke kandidati će predstaviti svoje biznis planove i najuspješniji biznis plan dobit će nagradu. Također, svim učesnicima obuke/radionice bit će dodijeljeni certifikati o učešću na treningu/radionici razvoja poduzetničkih i poslovnih vještina.

 

Izvor: http://www.inputcentar.com/

Back To Top
X