kalendar

Uskoro nas očekuju novi događaji

skip to Main Content

Stipendije Ministarstva obrazovanja, nauke i sporta Republike Slovenije za ak. 2020/21. godinu

Ministarstvo obrazovanja, nauke i sporta Republike Slovenije, odnosno njen Centar za mobilnost i evropske programe obrazovanja i obuke (CMEPIUS), objavio je konkurs za dodjelu stipendija stranim studentima i postdiplomcima za akademsku 2020/21. godinu.

Konkurs obuhvata 19 zemalja svijeta s kojima Republika Slovenija ima bilateralne sporazume o saradnji u oblasti obrazovanja, a među njima je i Bosna i Hercegovina, za čije državljane je predviđeno 18 stipendija.

Pravo na dodjelu stipendija imaju studenti do 26 i postdiplomci do 30 godina starosti, koji na nekom od slovenskih univerziteta, u periodu od tri do deset meseci, žele da studiraju ili rade istraživanja.

Konkursom je previđeno da, prije konkursanja, zanteresovani kandidati sami izaberu visokoškolsku ustanovu na kojoj žele da studiraju, apliciraju i dobiju pismo o prihvatanju te aplikacije.

Predavanja će se izvoditi na slovenskom jeziku, a mjesečna stipendija iznosi 300 eura. Za sve kandidate objezbjeđen je i smeštaj u studentskom domu, bonovi za ishranu u studentskim menzama i zdravstveno osiguranje.

Kandidati dokumentaciju dostavljaju Ministarstvu civilnih poslova Bosne i Hercegovine, Ul. Trg BiH 1, 71000 Sarajevo.

Konkurs ostaje otvoren do 31. marta 2020. godine, a za više informacija pogledati na: http://eng.cmepius.si/programmes/bilateral-scholarships/ ili http://studyinslovenia.si/wp-content/uploads/Invitation-Slovenia-Bilateral-scholarships-2020-21-2.pdf

Izvor: stipendije.ba

Back To Top
X