kalendar

Uskoro nas očekuju novi događaji

skip to Main Content

MIRELA POZDER – „ŠTO OČI VIDE, RUKE NAPRAVE!“

Napisali smo brojne priče o mladim ljudima koji su nam svojim zanimanjem, hobijem, poslom, uspjehom, idejom, načinom razmišljanja i djelovanja privukli pažnju. Mnogo je bilo priča o onima koji nikada nisu imali priliku obavljati posao za koji su se obrazovali ali su vrlo uspješni u onome što su odabrali da rade i na određen način su se izdvojili iz mase, privukli pažnju, iznenadili, pokazali nešto drugačije, novo, neobično, vrijedno interesovanja.
Mirela Pozder (35) iz Sarajeva, precizni mehaničar po struci, nikada nije radila posao za koji se obrazovala. Više od decenije bila je trgovac, a danas, Mirela se bavi ljepotom i njegom noktiju (manikurom i pedikurom), ali pravi i dekoracije kao što su lebdeće šolje i dekoracije od cvijeća. Pronašla je posao koji voli i kako kaže, da ponovo može birati, opet bi odabrala isto.
-„Ponosna sam što svaki moj rad obraduje nekoga i ponosna sam što mojih radova ima čak i u Njemačkoj, Švedskoj, Turskoj, Americi…Ja sam od onih osoba kojima kreativnost ide od ruke, što vidim, to napravim, a ljudi su to prepoznali. Moja želja je da otvorim neku svoju malu radnju jer bih tu pokazala mnogo više“ – rekla je Mirela koja je vrlo pozitivna i uporna osoba, te ne dozvoljava da je velike, a kamoli male prepreke poljuljaju ili obeshrabre.
-„Nikada neću odustati, uvijek ću ići dalje i dalje, stvarati nešto novo što čini mene i druge sretnim. Za mene su i pohvale i kritike u životu motivacija. Kad neko pohvali moj rad ja dobijem nevjerovatnu želju da budem još bolja. Moj životni moto je: „Dok mi odlažemo, život ubrzava“, a ljubav, pažnja i podrška su moja motivacija. Uvijek gledam naprijed, ako danas nisam uspjela-sutra ću. Ne predajem se“ – rekla je Mirela čije proizvode možete pogledati Lebdeće šoljice Mirela https://www.facebook.com/Lebde%C4%8De-%C5%A1oljice-337331743269550/

Ako i vi želite podijeliti priču o svom hobiju, poslu, profesionalnom ili privatnom dostignuću, osvojenoj nagradi, ako želite podijeliti priču koja bi drugima mogla biti primjer, koja bi nekoga mogla inspirisati i podstaknuti na korak naprijed, javite se na Ajna Hodžić. 

Back To Top
X