kalendar

Uskoro nas očekuju novi događaji

skip to Main Content

Konferencija „Digitalizacija bosanskohercegovačkog društva, 18. decembar, Hotel Holiday

U organizaciji Vanjskotrgovinske/Spoljnotrgovinske komore Bosne i Hercegovine i GlobalGPS-a u utorak, 18.12.2018. godine u Hotelu Holiday u Sarajevu održaće se Konferencija „Digitalizacija bosanskohercegovačkog društva.

Gosti Konferencije biće domaći, regionalni i međunarodni eksperti, članovi akademske zajednice, predstavnici privrednih komora, poslovne zajednice i asocijacija koje okupljaju mala i srednja preduzeća, predstavnici internacionalnih institucija i diplomatskih predstavništava u Bosni i Hercegovini. Na Konferenciji će biti predstavljene studije Benčmarking indikatori, Digitalna konkurentnost, Index e-spremnosti i primjeri najboljih praksi u razvoju informacionih društava. Planirano je predstavljanje praktičnih rješenja u sektorima kojima se studija bavi, te istovremeno održavanje više sektorskih panela.

Konferencija je aktivnost koja je dio Programa razvoja informacionog društva BiH, sa ciljem promocije bosanskohercegovačke privrede i podrške usklađivanju izvozno orijentisanim kompanijama u približavanju modernim tokovima poslovanja i rada u Europskoj uniji i svijetu. Rad konferencije će biti podijeljen u panele (digitalizacija transportnog i logističkog sektora, e-zdravstvo, e-uprava, e-obrazovanje, e-biznis, mediji i informaciono društvo, informaciono-komunikacijske tehnologije i infrastuktura, e-pravosuđe, e-ekologija, cirkularna ekonomija i industrija, informaciono-komunikacijske tehnologije i energetska učinkovitost, Cyber sigurnost i e-građanin, interoperabilnost, digitalizacija kulturno-istorijskog nasljeđa, informaciono-komunikacijske tehnologije i sigurnost, tehnološke usluge informacionog društva, e-finansije, e-preduzeća, mobilnost radne snage, potrošačka dobra) koje će moderirati i u kojim će učestvovati predstavnici akademske zajednice, biznis sektora, javnog sektora, članovi asocijacija i udruženja koji će dati svoj doprinos ovoj jedinstvenoj prilici za razmjenu znanja i iskustava.

Ovo je prilika za sve učesnike da se upoznaju sa dosadašnjim rezultatima u navedenoj oblasti, ali i prilika za prisutne da predstave najbolje prakse i aktivnosti kojim se doprinosi ekonomskom razvoju Bosne i Hercegovine.

Zainteresovane za učešće, molimo da se do 17. decembra 2018. godine registruju putem zvanične web stranice Konferencije www.tiimiss-conference.com. Kontakt osobe za više informacija su Kovač Danijela (danijela.kovac@komorabih.ba; 033/ 566 267) i Sabrina Nogo (sabrina.nogo@globalgps.ba; 062/ 246 411).

 

Agenda

 

Izvor:http://komorabih.ba

Back To Top
X