kalendar

Uskoro nas očekuju novi događaji

skip to Main Content

Javni poziv za dostavljanje radova za izbor najbolje novinarske priče o procesu pristupanja BiH u EU za 2020. godinu

Direkcija za europske integracije, u suradnji s Društvom novinara BiH i uz financijsku podršku Švedske agencije za međunarodni razvoj i suradnju (Sida), a u okviru aktivnosti na obilježavanju Dana Europe i Europskog tjedna u BiH u 2020. godini, objavljuje Javni poziv za dostavljanje radova za izbor najbolje novinarske priče o procesu pristupanja BiH u EU za 2020. godinu. Javni poziv za dostavljanje radova je otvoren od 31.10.2019. godine do 31.03.2020.

 

Nagrada se dodjeljuje u tri kategorije:

1) Najbolja novinarska priča objavljena u tiskanom mediju

2) Najbolja novinarska priča objavljena na internet news portalu (ova kategorija uključuje i novinske agencije)

3) Najbolja novinarska audio/video priča objavljena u elektroničkom mediju (TV i/ili radio).

Za svaku od tri kategorije će biti dodijeljena po jedna nagrada, a nagrada je laptop računar. Nagrade će biti uručene na događaju upriličenom povodom obilježavanja Dana Europe i Europskog tjedna u BiH u svibnju 2020. godine.

Na Javni poziv se mogu prijaviti novinarski radovi objavljeni u medijima u BiH u periodu od dana objave Javnog poziva (31.10.2019.) do njegovog zatvaranja (31.03.2020.). Radove može prijaviti autor osobno ili imenovani predstavnik medija. Odluku o izboru najbolje novinarske priče donosi ocjenjivački sud koji se sastoji od šest članova (tri člana iz Društva novinara BiH i tri iz Direkcije za europske integracije).

Radovi se dostavljaju e-mailom na adresu novinarska_nagrada@dei.gov.ba, s naznakom “Za nagradu za najbolju novinarsku priču“. Prijava treba da sadrži podatke o autoru (ime i prezime, medij u kojem je priča objavljena i kontakt podaci) i web link na objavljeni tekst, odnosno audio/video priču ili skeniranu kopiju teksta objavljenog u tiskanom mediju. Ako audio/video priča nije objavljena na web platformi potrebno je dostaviti koristeći Wetransfer, OneDrive ili Google Drive, uz uredničku potvrdu o objavi audio/video priče u mediju.

Cijeli tekst Javnog poziva dostupan je ovdje.

 

Izvor: https://www.mreza-mira.net/

Back To Top
X