kalendar

Uskoro nas očekuju novi događaji

skip to Main Content

7 PRIVREDNIKA POTPISALO UGOVOR SA GRADOM ZENICOM ZA POTICAJNA SREDSTVA U OKVIRU PROJEKTA ISKORAK

U Gradskoj upravi Zenica danas je upriličeno potpisivanje ugovora sa privrednim subjektima koji su odabrani u okviru Javnog poziva za učešće na obukama i dodjeli sredstava u okviru projekta “iSKOraK – Partnerstvo za nova radna mjesta” – Pokreni svoj posao kroz nove poslovne ideje.

Od ukupno 30 pristiglih Poslovnih planova po Javnom pozivu, od čega iz Općine Breza tri prijave i Grada Zenice 27 prijava, koji su zadovoljili formalno-pravne uslove za bodovanje i rangiranje, za Grad Zenicu odobrena su podsticajna sredstva za sedam prijava u iznosu od 58.800 KM.

Podsticajna sredstva odobrena su Lejli Kovačević, Ameru Čerimiću, Jasminu Kišija, Siniši Milenkoviću, Aldini Bajrambašić, Harisu Bošnjak i Edinu Muslija.

Grad Zenica je jedna od lokalnih zajednica u kojima se implementira projekat “Podrška Evropske unije lokalnim partnerstvima za zapošljavanje – Faza II” (LEP II) koji finansira Evropska unija u iznosu od četiri miliona eura, a realizuje Međunarodna organizacija rada u Bosni i Hercegovini.

Back To Top
X