kalendar

Uskoro nas očekuju novi događaji

skip to Main Content

Zimski kamp za nadarene matematičare 2019

Udruženje matematičara Kantona Sarajevo (UM KS) u saradnji sa institucijama Richmond Park Schools i Internacionalnim Burč univerzitetom organizuje „Zimski kamp za nadarene matematičare 2019“.
1. Kamp će se održati u periodu od 16.1.2019. do 21.1.2019. godine.
2. Nastava će se odvijati u institucijama Richmond Park Schools u Sarajevu. Satnica aktivnosti i raspored predavanja su oglašeni na web (umks.pmf.unsa.ba) i Facebook (facebook.com/umks2017) stranici Udruženja.
3. Učenici će biti raspoređeni u pet grupa: Početna, Srednja, Napredna, Predolimpijska i Olimpijska. Više informacija o grupama se nalazi na web stranici Udruženja.
4. Prijave za kamp su otvorene od 19.12.2018. do 13.1.2019. godine. Prijave se vrše putem linka koji se nalazi na web stranici Udruženja, gdje će 14.1.2019. biti objavljen spisak učenika po grupama.
5. Osim redovnih predavanja, učenicima će biti organizovani testovi (simulacije takmičenja), te predavanja istaknutih stručnjaka iz nauke i prakse. Također, učenici će tokom kampa moći koristiti sportsku salu i kampus institucija Richmond Park Schools.
6. Svi učesnici kampa će dobiti certifikate za učešće, a najuspješniji na testovima će dobiti i posebna priznanja, kao i popust za naredni kamp (1. mjesto u svakoj grupi će imati besplatan naredni kamp, dok će 2. i 3. mjesto plaćati 50% cijene kampa).
7. Predavanja će držati bivši uspješni olimpijci, osvajači mnogobrojnih medalja na međunarodnim takmičenjima i najuspješniji studenti Univerziteta u Sarajevu (osvajači Zlatnih znački), asistenti na Prirodno-matematičkom fakultetu u Sarajevu: Admir Beširević, Harun Hindija, Sead Delalić, Adisa Bolić, Amar Kurić, Zlatko Salko Lagumdžija, Tijana Babić i Franjo Šarčević.

 

 

Rok prijave je 14.01.2019.

 

Link za prijavu

 

Informacije o “Zimski kamp za nadarene matematičare 2019”
Satnica održavanja nastave
Program rada
Informacije o grupama

 

 

Izvor:https://www.mreza-mira.net

Back To Top
X