kalendar

Uskoro nas očekuju novi događaji

skip to Main Content

Zimski kamp za nadarene informatičare 2019

Udruženje matematičara Kantona Sarajevo (UM KS) u saradnji sa institucijama Richmond Park Schools i Internacionalnim Burč univerzitetom organizuje „Zimski kamp za nadarene informatičare 2019“.
1. Kamp će se održati u periodu od 10.1.2019. do 13.1.2019. godine.
2. Nastava će se odvijati u institucijama Richmond Park Schools u Sarajevu. Satnica aktivnosti i raspored predavanja su oglašeni na web (umks.pmf.unsa.ba) i Facebook (facebook.com/umks2017) stranici Udruženja.
3. Učenici će biti raspoređeni u tri grupe: Početna, Srednja, i Napredna. Više informacija o grupama se nalazi na web stranici Udruženja. Broj mjesta svake grupe je ograničen.
4. Prijave za kamp su otvorene od 19.12.2018. do 08.1.2019. godine. Prijave se vrše putem linka koji se nalazi na web stranici Udruženja, gdje će 09.01.2019. biti objavljen spisak učenika po grupama.
5. Osim redovnih predavanja, učenicima će biti organizovani testovi (simulacije takmičenja), te predavanje istaknutog stručnjaka iz nauke i prakse. Također, učenici će tokom kampa moći koristiti sportsku salu i kampus institucija Richmond Park Schools.
6. Svi učesnici kampa će dobiti certifikate za učešće, a najuspješniji na testovima će dobiti i posebna priznanja.
7. Predavanja će držati bivši uspješni olimpijci, osvajači mnogobrojnih nagrada u oblasti programiranja: Jan Ahmetspahić, Adnan Brđanin, Elvir Crnčević, Ali Dlakić, Fahrudin Halilović, Ali Husić, Muamer Parić, Muhamed Parić i Irfan Smajević.

 

 

Link za prijavu

Informacije o “Zimski kamp za nadarene informatičare 2019”
Satnica održavanja nastave
Program rada
Informacije o grupama

 

 

Izvor: https://www.mreza-mira.net

Back To Top
X