kalendar

Uskoro nas očekuju novi događaji

skip to Main Content

ZENIČKI SREDNJOŠKOLCI, BUDUĆI CNC OPERATERI U POSJETI CNC KABINETU AGENCIJE ZEDA

Danas, 25. februara 2020. godine, Agenciju ZEDA posjetili su učenici I-3 razreda Mješovite srednje industrijske škole Zenica. Radi se o posjeti učenika koji se obrazuju za operatere na CNC mašinama u okviru Nastavnog plana i programa iz predmeta praktične nastave i tehničkog crtanja. Ovom prilikom, učenicima su u CNC kabinetu Agencije ZEDA predstavljene glodalice Proxxon FF500 i Proxxon MF 70 koje se koriste za edukacije iz oblasti CNC programiranja i rukovanja CNC mašinama koje realizuje Agencije ZEDA. Također, učenici su posjetili 3D kabinet u kojem im je prezentovan rad 3D skenera i 3D printera.

 

 

ZEDA nerijetko organizuje edukacije na CNC mašinama koje su namijenjene onima koji žele naučiti osnove CNC programiranja i rukovanja CNC glodalicama.

-„Sretni smo što smo ugostili buduće CNC operatere i što smo bili dio ove priče kada je bila riječ o osnivanju jednog ovakvog smjera u Mješovitoj srednjoj školi Zenica. Naša vrata su im otvorena kao i svima onima koji žele naučiti nešto novo, saznati šta radimo ili pak biti dio neke od naših aktivnosti“-poručili su iz Agencije ZEDA.

Back To Top
X