kalendar

Uskoro nas očekuju novi događaji

skip to Main Content

Zenički privrednici učestvuju u kreiranju mjera za unaprjeđenje poslovnog ambijenta

U cilju pružanja podrške privatnim preduzećima i preduzetnicima, Grad Zenica je u budžetu za 2019. godinu osigurao sredstva u iznosu od 300.000 KM.

Kako bi se navedeni iznos iskoristio na optimalan način, u prostorijama Agencije ZEDA održan je radno-konsultativni sastanak kojem su prisustvovali predstavnici Gradske uprave, Agencije ZEDA, Udruženja poslodavaca Zenica i Udruženja poslodavaca Grada Zenica.

Na sastanku su analizirani rezultati poticaja privrednicima u 2018. godini, ali i predstavljeni mogući modeli i kriteriji za dobivanje poticaja za ovu godinu.

“Cilj programa poticaja privredi Grada Zenica je donošenje mjera koje će na najbolji način odgovoriti stvarnim potrebama privrednika. Prilikom same izrade programa i kreiranja mjera za poticaj razvoja privrede i unaprjeđenja poslovnog ambijenta konsultujemo udruženja poslodavaca i Privredni savjet tako da budžetska sredstva usmjeravamo na zajednički definisane oblasti”, naglasila je Amra Mehmedić, v.d. pomoćnice Gradonačelnika za privredu i upravljanje razvojem.

Zaključeno je da će prijedlozi mjera izneseni tokom sastanka biti definisani na redovnoj sjednici Privrednog savjeta Grada Zenice, čije se održavanje očekuje uskoro.

Pored podrške preduzetništvu, Grad je i ove godine za subvencioniranje dijela kamatne stope za privredne subjekte obezbijedio sredstva u iznosu od 100.000 KM.

Također za izgradnju komunalne infrastrukture i unaprjeđenje infrastrukture u Poslovnoj zoni Zenica 1 bit će utrošeno 1.000.000 KM.

 

 

 

 

Izvor: www.zenica.ba

Back To Top
X