kalendar

Uskoro nas očekuju novi događaji

skip to Main Content

ZENIČANKE, SUMEJA ĐULAN I SARA SINANOVIĆ KREATIVNU RADIONICU ISKORISTILE KAO ULAZNICU U SVIJET KREATIVACA I NAPRAVILE STRANICU Decoupage Art by S&S

Da li za nešto imate dara, hoćete li moći, hoćete li znati, kako će vam ići, da li ćete uspjeti…ne možete znati dok ne pokušate.
Kada je riječ o kreativnosti, mnogi su u svijet kreativaca zaplovili sasvim slučajno. Prije toga nisu ni bili svjesni da će u tome biti izvrsni. Ne možete znati, ako ne poželite pokušati.
Kreativne radionice prilika su koju naši sugrađani ne propuštaju i uvijek se traži mjesto više.
Ljeto je, a učesnici kreativnih radionica koje se realizuju u okviru projekta „Budi kreativan i TI!“ ne prestaju kreirati i vrijedno pokazivati plodove svoga rada.
Mnogi od njih su učešće na radionicama iskoristili kako bi dobili ulaznicu u svijet kreativaca. Polako dobivaju hobi u kojem su sve bolji i bolji.
Sumeja Đulan (20) i Sara Sinanović (20) su nakon učešća na kreativnoj radionici „Tehnike dekupaža“ ovu tehniku prepoznale kao nešto što žele nastaviti istraživati, vježbati i usavršavati. Poslale su nam i prve fotografije svojih radova koji su izvrsni, učestvovale su u našim nagradnim igrama i osvojile nagradu, a potom shvatile da su spremne da se predstave široj javnosti putem stranice Decoupage Art by S&S  koju su napravile kako bi prezentovale svoje dekupaž radove.

Već imaju i svoj logo koji je simboličan i predstavlja prva slova njihovih imena.
Treba napomenuti da su Sumeja i Sara studentice turskog jezika i književnosti i ovo je odličan trenutak da uz studij započnu svoj hobi koji će ukoliko to budu željele vremenom moći pretvortii u ozbiljnu art priču.
-“Vrlo smo kreativne i zanimaju nas hobiji poput crtanja, kaligrafije i dekupaža. Zahvaljujući Agenciji Zeda naučile smo dekupaž tehniku i sada imamo novi hobi u kojem uživamo. Odlučile smo da napravimo stranicu te se nadamo da će ljudi primijetiti naše radove koje s ljubavlju pravimo” – ponosne su Sumeja i Sara.
Ono što ćete vidjeti jeste da su njihovi prvi radovi fantastični i vrlo kreativni, a ako nastave ovim tempom, vrlo brzo će doći trenutak kada će plodove svoje kreativnosti moći i unovčiti. Također, pokazale su da su svjesne važnosti prezentacije proizvoda pa su veliku pažnju posvetile fotografisanju i detaljima.
Sve čestitke od tima Agencije ZEDA i ponosni smo na vas.Pratićemo vaš napredak i u periodu koji slijedi jer predosjećamo da nešto veliko tek slijedi. Samo tako nastavite!
Projekat „Budi kreativan i TI“ finansiraju Agencija ZEDA i Grad Zenica. Cilj ovog Projekta je jačanje kompetencija, sticanje novih vještina i ekonomsko osnaživanje.

#prati_nas
#prijavi_se
#učestvuj
#nauči
#usavrši
#ispromoviši
#unovči

 

Danas hobi, sutra posao!
Budi kreativan i TI!

Back To Top
X