kalendar

Uskoro nas očekuju novi događaji

skip to Main Content

ZENIČANKA LEJLA RAMIĆ -PEJIĆ – PRAVNICA KOJA JE NAPRAVILA PREPOZNATLJIV BREND PRAVEĆI NAKIT OD POLUDRAGOG KAMENJA – VORTEX –

Zeničanka, Lejla Ramić-Pejić (51), pravnica, zaposlena kao administrator u preduzeću „Dalcom“ d.o.o. Zenica, vedra, optimistična, kreativna i znatiželjna, kako je oduvijek mnogo novca izdvajala za kupovinu nakita, odlučila se okušati u pravljenju nakita od poludragog kamenja. Nije pogriješila jer je vrlo brzo stvorila prepoznatljiv brend „Vortex“ i vrlo tražene proizvode.

-„Nakit mi je bilo i ostao velika ljubav, puno novca sam trošila na kupovinu nakita pa sam odlučila da počnem sama praviti. Pošto sam po prirodi osoba koja voli raditi, sastavila sam ugodno s korisnim i slobodno vrijeme trošim praveći nakit. „Vortex“ je moje najveće dostignuće jer sam sve sama naučila preko interneta i tutorijala. Kod nas ne postoji škola niti kurs za izradu nakita gdje se može nešto više naučiti“- rekla je Lejla koja se izradom nakita bavi već 4 godine.

Ogrlice, narukvice, naušnice, lanci za naočale i privjesci samo su dio Lejlinog asortimana. Ona svoje proizvode predstavlja putem Facebook stranice Lela -Izrada nakita od poludragog kamenja “Vortex” , te putem sajmova kreativaca.
Želja joj je u budućnosti otvoriti svoju radnju gdje će biti radionica, izložbeni (prodajni) dio i prodaja repromaterijala, sve na jednom mjestu.

-„Kamenčići, poludrago kamenje je živo. Priroda nam je to darovala i oni imaju svoju posebnu energiju i pored estetike imaju i svoja ljekovita svojstva. Npr.Ametist kamen samopouzdanja pomaže kod nesanice, Ćilibas(Jantar) se koristi kod bolesne štitne žlijezde, Ahat (najrasprostanjeniji) ima svojstvo smanjenja napetosti i pomaže kod stresa, Aventurin – kamen uspjeha i pomaže kod depresije, Hemamtit uravnotežuje (balansira) tlak i sl.“ – naglasila je Lejla.

Ako i vi želite podijeliti priču o svom hobiju, poslu, profesionalnom ili privatnom dostignuću, osvojenoj nagradi, ako želite podijeliti priču koja bi drugima mogla biti primjer, koja bi nekoga mogla inspirisati i podstaknuti na korak naprijed, javite se na Ajna Hodžić. 

Back To Top
X