kalendar

Uskoro nas očekuju novi događaji

skip to Main Content

ZENIČANIN EDVIN BEGOVIĆ – „SKUPLJAO SAM MARKICU PO MARKICU DA BIH PLATIO POTREBNE EDUKACIJE I OSTVARIO SAN, A VELIKE STVARI TEK SLIJEDE“

Od 2013. godine u rubrici #Blog, Agencija ZEDA je predstavila više od 900 priča o ljudima čije priče treba ispričati, prepričati, podržati, predstaviti, ispromovisati i omogućiti im da stvore nove kontakte, dobiju nove partnere, dodatno se umreže, predstave se onima koji do tada nisu znali za njih, omogućiti im da se mediji zainteresuju za njihov lik i djelo, te time otvore nove mogućnosti. Trudimo se da podržimo sve one čije priče treba podržati ali na taj omogućujemo i svima onima koji su razmišljali o nečemu sličnom da se i sami usude na sličan korak. Mnogo različitih priča smo predstavili, toliko sličnih u korijenu, a toliko različitih u samom razvoju. Mnogo je priča i o onima koji su se obrazovali za jedno, rade drugo, a u planu imaju sasvim treće. Mnogi od njih s nama su podijelili svoje životno-poslovne priče i otkrili nam put razvoja, poteškoće s kojima su se u početku suočili, predstavili sadašnjost, ali i nagovijestili ili u potpunosti otkrili planove za budućnost.
Danas predstavljamo mladića iz Zenice, Edvina Begovića (19), tehničara za mehantroniku koji je na stručnom osposobljavanju u Agenciji ZEDA za posao u struci, a koji je javnosti poznat kao neko ko odlično radi masaže i hidžamu.
-„Sve je počelo prije dvije godine. Masaže su nešto što veoma volim i time se planiram baviti u budućnosti. S obzirom da se nisam formalno obrazovao za ovo zanimanje, skupljao sam markicu po markicu kako bih se dodatno educirao i prošao sve potrebne obuke i ostvario svoj san. Kada sam bio u potpunosti spreman, kupio sam svoj prvi sklopivi sto i svu potrebnu opremu te počeo promovisati masaže i hidžamu. U početku su mi prvi klijenti bili u krugu porodice, prijatelja i komšija, a pošto se dobar glas daleko čuje, nije prošlo mnogo vremena kada su moji klijenti postali potpuni stranci. Nakon što sam napravio Facebook stranicu Edvin masaže i hidžame  desio se još veći interes za moje usluge“ – otkrio je Edvin koji najčešće radi relax masaže.
Relax masaža služi za opuštanje i to je njen jedini cilj. Relaks masaža je blaga, prijatna, manuelna masaža kojom se, sjedinjavanjem porotoka energije, postiže opuštanje organizma. Njen cilj je maksimalno opuštanje i izvodi se u kombinaciji sa odgovarajućim ambijentom (tiha, prijatna muzika, adekvatan prostor).
Može se raditi relax masaža cijelog tijela ili parcijalna relax masaža pojedinih dijelova tijela (nogu, stopala, leđa, ruku, abdomena, grudnog koša, vrata i lica). Kada doživite relaksacionu masažu, možete očekivati tretman koji uključuje:
Opuštajući pritisak na telo, ali ne i bolan
Tretman koji je osmišljen da vas smiri i opusti i ne služi za ublažavanje hroničnog bola
Upotrebu eteričnih ulja za poboljšanje kako relaksacije, tako i efekata masaže
Kao i kod bilo koje vrste masaže, prednosti relax masaže mogu trajati nekoliko dana nakon tretmana. Poznato je da je stres najveći neprijatelj cjelokupnog zdravlja osobe, pa se relax masaža preporučuje i radi prevencije bolesti koje mogu biti izazvane stresom i nervnom napetošću. Relaksaciona masaža, kao i drugi oblici masaže – može pružiti sljedeće prednosti:
Doprinosi puštanju krvnog pritiska – barem neko vrijeme
Poboljšava perifernu cirkulaciju
Poboljšava tonus i izgled kože
Smanjuje napetost mišića, uključujući i olakšanje tegoba izazvanih glavoboljom
Unapređuje borbu protiv stresa
Relax masaža je pritiskanje, trljanje i manipulacija kože, mišića i tetiva gdje se koriste prsti na rukama, a ponekad i laktovi, podlaktice ili stopala. S obzirom na ovako široku definiciju masaže, upravo iz toga su proizašle mnogobrojne tehnike masiranja.

-“Tehnike zavise od onoga što klijent želi postići masažom, a moji klijenti su svi, i žene i muškarci, i bolesni i zdravi. Kod mene su svi dobrodošli, čak i oni koji nisu u mogućnosti da plate, a imaju nekih problema” – naglasio je Edvin koji u budućnosti želi otvoriti centar za masažu u kojem će osim masaža raditi kao i do sada, hidžamu, ali u ponudi će imati i usluge saune i druge tretmane o kojima ćemo više pisati već sljedeći put.
“Planiram mnogo stvari od tog salona pa do savršenstva duše i još mnogo stvari o kojima je još rano govoriti” – rekao je Edvin koji dolazi na vašu kućnu adresu ili u Salon ljepote “Tajna”. Svoj tretman možete zakazati na 060 325 2029 ili putem Facebook stranice Edvin masaže i hidžame https://www.facebook.com/edvin.massage
Radujemo se i vašim pričama pa ako imate zanimljivu priču o svom talentu, hobiju, pretvaranju hobija u posao, ako ste kreativni, ako ste pokrenuli posao, ako imate neobičnu priču o pronalasku posla, ako ste postigli neki uspjeh kojim se želite pohvaliti i koji bi sutra nekome mogao biti ideja, vjetar u leđa, podsticaj za razmišljanje da se i sam okuša u nečemu sličnom, javite nam se jer mi širimo dobre vibracije i pišemo priče koje treba čuti. Javite se na ajna@zeda.ba ili na Facebook profil Ajna Hodžić 

Back To Top
X