kalendar

April 18, 2024
  • Edukacija za privrednike: "Pisanje i izrada projektnih prijedloga" - Udruženje poslodavaca Zenica

April 23, 2024
  • Edukacija za privrednike: "Digitalni marketing" - Udruženje poslodavaca Zenica

skip to Main Content

ZENIČANI USPJEŠNO REALIZOVALI PROCES PREKVALIFIKACIJE/DOKVALIFIKACIJE U OKVIRU PROJEKTA „CENTAR ZA PODRŠKU PODUZETNICIMA“

Proces prekvalifikcije/dokvalifikacije radne snage koji je počeo u novembru tekuće godine, uspješno je okončan. Prekvalifikacija/dokvalifikacija dio je planiranih aktivnosti projekta „Centar za poduzetnike“ koji je provela Agencija ZEDA u saradnji s partnerima, Gradom Zenicom i Udruženjem poslodavaca Zenica i zeničkim privrednicima koji su se prijavili za učešće u ovoj aktivnosti. Od ukupno 201.028,14 KM koliko je vrijednost Projekta „Centar za podršku poduzetnicima“,Evropska unija je finansirala 160.150,14 KM kroz zajednički program Evropske unije i Vlade Njemačke, EU ProLocal kojeg implementira GIZ.
Cilj projekta „Centar za poduzetništvo“ je povećanje broja registrovanih MSP posredstvom unapređenja koordinacije i komunikacije postojećih stakeholdera za lokalni ekonomski razvoj, poboljšanjem poslovnog okruženja i promovisanjem investicijskih potencijala Grada Zenice.
Preduzeća koja su učestvovala u ovoj aktivnosti:
1. U.D. „Dimnjačar“ Zenica
2. „Glovis“ d.o.o. Zenica
3. „Orijent“ d.o.o. Zenica
4. Proizvodni obrt „Hari“
5. PPUD „Klimatizacija-grijanje“ d.o.o.
6. „Pero Zenica“ d.o.o.
7. „Commerce Care“ d.o.o.

procesom prekvalifikacije/dokvalifikacije pružila su priliku kandidatima koji su prošli obuku za zaposlenje ili prelazak na drugo radno mjesto.
U procesu prekvalifikacije/dokvalifikacije, učestvovale su 43 osobe pa je na ovaj način Zenica dobila: tapetare, stolare, vozače, krojače, konfekcionare tekstila, montere toplinskih pumpi i solarnih panela, CNC operatere, programere, štampare flexo štampe te krojače.

Cilj ove aktivnosti je podrška preduzećima, jačanje konkurentnosti te generisanje novih radnih mjesta i nova šansa za mlade ljude.
Svojom prijavom za učešće u ovom Programu, preduzeća su pokazala da su prepoznala značaj ove vrste podrške te iskazala interes za sličnim aktivnostima i ubuduće.
U okviru ove aktivnosti, Agencija ZEDA i partneri: Grad Zenica i Udruženje poslodavaca Zenica su kroz projekat „Centar za podršku poduzetnicima“ sufinansirali 33,000 KM, dok ukupno vlastito učešće prijavljenih preduzeća iznosi 22,500 KM.

 

 

 

 

 

 

Back To Top
X