kalendar

Uskoro nas očekuju novi događaji

skip to Main Content

ZENIČANI DOBILI JOŠ JEDNU PRILIKU ZA STICANJE NOVIH VJEŠTINA – „IZRADA SVADBENIH DEKORACIJA“/“Budi kreativan i ti!“

U okviru implementacije projekta „Budi kreativan i ti“, Agencija ZEDA je organizovala novu kreativnu radionicu i nastavila ciklus kreativnih radionica koje je započela još u aprilu. Ovaj put, realizovana je radionica „Izrada svadbenih dekoracija“ na kojojoj su učesnici uz pomoć edukatorice naučili praviti mašne, cvjetiće za revere, bidermajere, dekoraciju za auta i rajfove za djevojačko veče.
Mentor na ovoj radionici bila je gđa. Hikmeta Husanović, dugogodišnji kreativac koja nerijetko svoje znanje putem kreativnih radionica dijeli s najmlađima ali i odraslima i uči ih novim vještinama. Hikmeta izrađuje svadbene i rođendanske dekoracije, kao i personalizirane čokoladne poklone.
-„Na radionici je učestvovala i buduća mlada čije je vjenčanje već zakazano ali je s njom u pratnji bila i buduća svekrva 😊 pa je atmosfera bila više nego vesela i pozitivna. Spremni smo za svadbu 😊Učesnici su mnogo toga naučili, zabavili se i dobili priliku da naučeno nastave usavršavati. Očekujemo da će nam dostaviti fotografije svojih radova koje će napraviti kod kuće i da će im ovo biti podloga za novi hobi ili buduće zanimanje“ – poručili su iz Agencije ZEDA.


Učesnicima je ovo bila prilika da ukoliko žele naučeno pretvore u hobi, a ZEDA svakog ponedjeljka objavljuje priče o ljudima koji su upravo hobi pretvorili u pravi posao. Ko ima maštu, volju, ideju i podlogu kao što su kreativne radionice koje organizuje ZEDA, dobiva priliku koju može iskoristiti. Danas hobi, sutra posao. Mogu drugi, zašto ne možeš ti?!
Kreativnih radionica u cijeloj BiH je jako malo ili je učešće vrlo skupo, a učešće na kreativnim radionicama Agencije ZEDA je besplatno.
Projekat „Budi kreativan i ti“ finansira Agencija ZEDA i ima za cilj jačanje kompetencija i sticanje novih vještina.

Back To Top
X