kalendar

Uskoro nas očekuju novi događaji

skip to Main Content

ZENICA DOMAĆIN SAJMA “OPEN AIR FAIR”

Jučer, 13. jula 2021. godine, na Trgu Alije Izetbegovića ispred robne kuće Bosna, Zenica je bila domaćin  „Open Air Fair” na kojem su otkrivene destinacije Via Dinarice u BiH na koje se možete zaputiti ovog ljeta.

Prolaznici su se upoznali sa turističkim  atrakcijama, informisali o ponudama, popeli se na “vrh planine i fotografisali pored Hajdučkih vrata”, učestvovali u nagradnim igrama i osvojili vrijedne nagrade koje će im poslužiti da se odmore na nekoj od lokacija Via Dinarike ili da uživaju u rekreativnim šetnjama kroz bosanskohercegovačke šume, na putu preko jugoistočnog dijela Hercegovine ka Jadranskom moru ili u avanturističkom pohodu na najviše planinske vrhove Bosne i Hercegovine.

Mnogo informacija o sjajnim turističkim destinacijama, odlična muzika, sjajan moderator, Zeničanin, Almir Hadžajlić – Labud koji je učinio da atmosfera dođe do usijana, odlična organizacija, sjajno raspoloženje naših sugrađana i sugrađanki obilježili su jučerašnji dan. Nikako ne smijemo zaboraviti ni one najmlađe koji su se trudili, igrali, osvajali nagrade, pamtili staze, pogađali destinacije sa fotografija, takmičili se u pakovanju planinarskog ruksaka, plesali i uživali, te obećali da će naučeno prenijeti drugarima koji nisu bili tu.

Ovaj sajam organizovan je u okviru projekta Via Dinarica, koji implementira i sufinansira Razvojni program Ujedinjenih nacija u Bosni i Hercegovini (UNDP BiH), uz finansijsku podršku Agencije Sjedinjenih Američkih Država za međunarodni razvoj (USAID BiH), Agencije za razvojnu saradnju Republike Italije (AICS) i Federalnog ministarstva okoliša i turizma (FMOIT). Projekt Via Dinarica se provodi u saradnji s domaćim partnerima – Ministarstvom vanjske trgovine i ekonomskih odnosa Bosne i Hercegovine, Federalnim ministarstvom okoliša i turizma, Ministarstvom trgovine i turizma Republike Srpske, lokalnim vlastima, te nevladinim i privatnim sektorom aktivnim u turizmu.

 

#IPrirodaIDruštvo #ViaDinarica #connectingnaturally @UNDPBiH @USAIDBIH @AICSTirana @ItalyinBiH@usembassy.bih

Back To Top
X