kalendar

April 18, 2024
  • Edukacija za privrednike: "Pisanje i izrada projektnih prijedloga" - Udruženje poslodavaca Zenica

April 23, 2024
  • Edukacija za privrednike: "Digitalni marketing" - Udruženje poslodavaca Zenica

skip to Main Content

ŽELIŠ LI UČESTVOVATI NA RADIONICI ILUSTRIRANJA PRIČE/BAJKE? – PRIJAVI SE! – „BUDI KREATIVAN I TI“ AGENCIJA ZEDA VAS POZIVA DA BUDETE DIO KREATIVNOG APRILA!

Agencija ZEDA u saradnji s preduzećem Fedi d.o.o. Zenica, objavljuje poziv za učešće na petoj kreativnoj radionici u mjesecu aprilu. Radio se o RADIONICI ILUSTRIRANJA PRIČE/BAJKE.
Koliko će djece i mladih pohvaliti knjigu s malo ili nimalo ilustracija? Uglavnom, malo, jer ko ne voli ilustracije? Ilustracija u mnogome pridonosi kvaliteti knjige. Predstavlja veoma bitno sredstvo koje treba vrednovati. Ilustracija obogaćuje tekst, daje mu novu dimenziju, a djetetu produbljuje smisao za estetiku i pridonosi razvoju likovnog stvaralaštva.
Crtanjem se kod djece razvijaju aktivnost i psihofizičke funkcije, pri čemu se razvijaju usmjerena pažnja, motorička aktivnost, stvaralačka mašta, motivacija, pamćenje, posmatranje, te emocije i mišljenje. Stoga, zašto ne biste pustili mašti na volju i ilustrovali priču na svoj način? Olovka, papir, boje i mašta je sve što nam treba. Ilustrujmo zajedno!
Pozivamo djecu, roditelje, odgajatelje iz vrtića, nastavnike, profesore, studete i sve one koji žele naučiti tehnike kreativnog stvaranja da nam se pridruže i nauče nešto novo i kreativno.

Učešće na radionicama je BESPLATNO ali je prijava OBAVEZNA.
Sponzor za repromaterijal je FEDI d.o.o. Zenica.

Peta radionica u ovom ciklusu:
1. Edukator: Nejra Turčinović
2. Datum: 17.,18. i 19. april 2019. godine (3 dana)
3. Početak: prvi dan u 14:30, a 18. i 19. u 11:00 (trajanje radionice 3 sata)
4. Radionica je namijenjena za uzrast: 7 + godina

Osim volje i želje za kreativnim stvaranjem, ništa drugo vam nije potrebno.
Radionice će se održati u prostorijama Agencije ZEDA (Poslovna zona Zenica 1, Zmaja od Bosne bb, II sprat- Impulsni kreativni centar).
Kontakt osoba u Agenciji ZEDA je Ajna Dedić, detaljnije informacije možete saznati na 032 449 – 412, a svoje prijave (ime i prezime, koliko godina imate, za koju radionicu se prijavljujete i broj telefona) šaljite na ajna@zeda.ba ili putem naznačenog broja telefona.
Rok za prijave je: 16. april 2019. do 12:00 sati.

Back To Top
X