kalendar

Uskoro nas očekuju novi događaji

skip to Main Content

ZEDA VAS POZIVA NA KREATIVNU RADIONICU: „DEKUPAŽ U 4 KORAKA“

Nakon duže pauze, ZEDA pokreće novi, treći ciklus kreativnih radionica namijenjenih jačanju kompetencija i sticanju novih vještina. Prva radionica u trećem ciklusu je radionica „DEKUPAŽ U 4 KORAKA“.
Šta je to dekupaž? To je drevna vještina koja dolazi sa Istoka i podrazumijeva isjecanje ukrasnog papira sa određenim motivima i njihovo ljepljenje na pripremljenu podlogu namještaja/kutija/tacni, a zatim i završno lakiranje. Dekupaž se izvodi na podlogama od drveta, metala, stakla i keramike, a boje i motivi koji se mogu koristiti su bezbrojni. Dekupaž je tehnika koja na lak i jeftin način namještaju vrlo brzo i lako može dati originalan izgled. Umjesto korištenja gotovih motiva sa slika, salveta, nameštaj je moguće i ručno oslikati temperama čime još više dobija na vrijednosti.
Ova radionica omogućit će učesnicima da nauče osnove dekupaž tehnike i da uz salvete, kistove, boje i ljepila obične predmete pretvore u atraktivne i unikatne.
Pozivamo djecu, roditelje, odgajatelje, nastavnike, profesore, studete i sve one koji žele naučiti tehnike kreativnog stvaranja da nam se pridruže i nauče nešto novo i kreativno.

Učešće na radionicama je BESPLATNO ali je prijava OBAVEZNA.

Pravo učešća imaju:

1. Svi koji nikada do sada nisu bili ni na jednoj kreativnoj radionici Agencije ZEDA
2. Svi koji do sada nisu bili na radionici dekupaža koje je ZEDA organizovala u prvom ili drugom ciklusu
3. Svi koji nisu učestvovali na više od 2 kreativne radionice koje je organizovala Agencija ZEDA
4. Svi koji su učestvovali na radionici dekupaž ili na više od 2 kreativne radionice ali su Agenciji do januara 2020. godine dostavili fotografije i priču o samostalnom nastavku vježbanja tehnika koje su naučili na radionicama
5. Svi koji su učestvovali na kreativnim radionicama Agencije ali su do januara 2020.godine dostavili fotografije o organizovanju kreativne radionice za djecu (učiteljice, odgajateljice koje su bile dio naše kreativne priče)

Pravo učešća nemaju:

1. Oni koji su učestvovali na više od 2 kreativne radionice Agencije ZEDA, a nisu samostalno nastavili vježbati naučene tehnike odnosno nisu Agenciji dostavili fotografije radova do januara 2020. godine
2. Oni koji su stariji od 50 godina, a mlađi od 17 godina
3. Oni koji su učestvovali na radionici dekupaža Agencije ZEDA ali nisu nastavili usavršavati ovu tehniku

Dakle, prednost dajemo onima koji nisu bili na našim radionicama i onima koji su nam dokazali da učestvuju na radionicama kako bi naučeno nastavili primjenjivati.

Projekat finansiraju Agencija ZEDA i Grad Zenica

1. Edukator: Indira Šabanović
2. Datum: 17. juni 2020. godine
3. Početak: 10:00 sati
4. Radionica je namijenjena za starost: od 17 do 50 godina

Ovaj put, učesnici će raditi i uživati uz SEVDAH kafu našeg sponzora „Orijent“ d.o.o. Zenica. Radi se o preduzeću koje je od 1997. godine prisutno na tržištu i bavi se proizvodnjom kafe, flexo štampe i trgovinom. Kafa je za nas mnogo više od napitka. Gorka, manje ili više slatka, sa ili bez mlijeka, „otvara nam oči“, „otklanja glavobolju“, „popravlja dan“, pruža priliku za razgovor, druženje i produktivniji rad. SEVDAH kafa je naš domaći (zenički) brend, te uz odličan okus i vrhunski kvalitet, imamo razlog više da je pijemo.

Osim volje i želje za kreativnim stvaranjem, ništa drugo vam nije potrebno.
Radionica će se održati u prostorijama Agencije ZEDA (Poslovna zona Zenica 1, Zmaja od Bosne bb, II sprat- Impulsni kreativni centar).
Kontakt osoba u Agenciji ZEDA je Ajna Dedić, prijaviti se možete isključivo telefonski na 032 449 – 412.

Rok za prijave – do popune mjesta!

VAŽNA NAPOMENA: Svi učesnici su dužni nositi maske tokom radionice odnosno ponašati se u skladu sa Naredbom Križnog štaba civilne zaštite Federacije Bosne i Hercegovine.

Back To Top
X