kalendar

Uskoro nas očekuju novi događaji

skip to Main Content

ZEDA UČESNIK FIND YOUR SPARK 2019 U MOSTARU

U subotu, 14. septembra 2019.  održao se Find Your SPARK događaj koji je obilovao različitim zanimljivim sadržajima kao što su gadget show, fun zona, te edukacijske radionice.

Osim standardnih konzola svakog FYS događaja poput HTC Vive-a, XBox-a, PlayStation VR-a i Nintendo Switch-a, bila je tu i Just Dance igra, na kojoj su posjetitelji mogli pokazati svoje plesne sposobnosti.

Ljubitelji prirode mogli su pogledati kako ljepote Hercegovine izgledaju kroz VR naočale, a bile su dostupne i Orqa FPV Goggles, ali i Culex hologram – Star Wars hologram, ali u stvarnosti.

Preduzeće SYNC iz Mostara i ove se godine pobrinulo za kategorije pametnih uređaja i dronova, Google uređaja i aplikacije za svakodnevni život. Bili su tu zvučnici koji se aktiviraju glasom, Wi-Fi rješenje koje emitira snažan signal u vašem domu, napredne kamere koje mogu razlikovati ljude i stvari i mnogi drugi pametni uređaji. Amazon pametni uređaji mogu svirati muziku, odgovarati na pitanja, čitati vijesti i audio knjige, upozoriti vas na vremenske prognoze, izvještavati o rezultatima utakmica i još mnogo toga.

Među eksponatima su bili i uređaji za pametne kuće Fibaro, DoorBird, Philips Hue i Nest, te svi najnoviji DJI dronovi.

Za djecu su tu bili edukacijski roboti poput Abilixa, mBota, STEMIja, Ollieja, Alphe, Naoa, Lego i ostalih.

Za one malo starije tu su bili Greyp 2 bicikl, INMotion romobil, Xplorer Hoverboard, Tesla automobil te Toyota hibridi.

Agencija ZEDA predstavila je Proxxonn CNC mašinu te 3D skener koji ima u svome asortimanu. Mnogi znatiželjni učesnici su rado postavljali pitanja i istraživali mogućnosti primjene ovih uređaja.

-„Bilo nam je zadovoljstvo ponovo biti dio ovako velikog i zanimljivog događaja, jer smo i sami ove godine imali čast da isti događaj ugostimo i u našim prostorijama. Radujemo se sljedećem zajedničkim aktivnostima“ – poručili su iz Agencije ZEDA.

Back To Top
X