kalendar

April 23, 2024
  • Edukacija za privrednike: "Digitalni marketing" - Udruženje poslodavaca Zenica

skip to Main Content

ZEDA U OKVIRU PROJEKTA „BUDI KREATIVAN I TI!“ REALIZOVALA BROJNE KREATIVNE RADIONICE– DANAS HOBI, SUTRA POSAO!

U okviru implementacije projekta „Budi kreativan i ti!“ Agencija ZEDA u saradnji s preduzećem Fedi d.o.o. Zenica, u aprilu je realizovala ciklus od osam kreativnih radionica koje su izazvale veliki interes. To je bio dovoljan motiv da ZEDA nastavi organizovati različite kreativne radionice i sugrađanima omogući da nauče nešto novo, drugačije, neobično i da im kreira priliku da pronađu ono u čemu su najbolji i čime bi se sutra željeli baviti.
Sve radionice bile su besplatne i za učešće je bila potrebna samo prijava. Prvi ciklus je finansirala Agencija ZEDA, a sponzor za repromaterijal bio je Fedi d.o.o. Zenica.
Realizovane su sljedeće radionice: „Modeliranje balona“, „Oslikaj svoju majicu“, „Pletenje i heklanje“, „Slikanje jednim potezom“, „Ilustracija priče/bajke“, „Pravljenje nakita od poludragog kamenja i kristala“,“Dekupaž za početnike“ i „Fotoradionica“.

Zbog velikog interesa građana za učešće na radionicama, ZEDA je 23. maja organizovala drugi ciklus kreativnih radionica i nastavila projekat „Budi kreativan i ti!“.
Drugi ciklus podrazumijevao je intenzivniju saradnju sa školama, ponavljanje nekoliko najtraženijih radionica, te realizaciju novih radionica. Drugi ciklus finansirali su: Agencija ZEDA, Grad Zenica i Federalno ministarstvo razvoja poduzetništva i obrta.
Tokom drugog ciklusa realizovane su radionice: „Dekupaž za početnike“, „Modeliranje balona“, „Ebru art“, „Crtanje na aluminijskoj foliji za početnike“, „Pravljenje ukrasnih kutijica i natpisa za vrata“, „Izrada svadbenih dekoracija“, „Usavršavanje pravljenja nakita“, „Osnove pravljenja nakita za odgajatelje JU „Dom-porodica“ Zenica “, „Osnove geliranja noktiju“, „Slikanje na svili“,“Dekorativno slikanje“, „Scrapbooking“ i „Izrada asesoara i nakita“.
Na radionicama je učestvovalo više od 300 učesnika i uvijek se tražilo mjesto više.

Cilj ovog projekta je jačanje kompetencija i sticanje novih vještina koje će biti podloga svima onima koji usavrše tehnike i vještine kreativnog stvaranja da u budućnosti hobi pretvore u posao.
ZEDA već 6 godina putem rubrike #Blog predstavlja mlade i uspješne ljude i njihove priče prezentuje javnosti kako bi upravo oni možda bili inspiracija nekome da se pokrene.
ZEDA je do sada napisala preko 800 priča o mladim i kreativnim ljudima koji su predstavili sebe, svoj hobi, posao, uspjeh, ideju, plan, zamisao, poslovnu želju ili pak ideju. Upravo njihove priče, ideje, uspjesi, putevi i načini realizacije pomoći će mnogima koji i sami razmišljaju da se okušaju u nečemu sličnom.
Kreativne radionice su prilika da saznate da li nešto možete, koliko ste u tome dobri, na koji način se nešto kreira, radi, da naučeno usavršite i pretvorite u biznis. Mogu drugi, zašto ne i ti?

ZEDA će kreativne radionice organizovati i u 2020. godini.
Pratite www.zeda.ba i budite dio naše priče,
Danas hobi, sutra posao! „Budi kreativan i ti!“

Back To Top
X