kalendar

Uskoro nas očekuju novi događaji

skip to Main Content

ZEDA SA BH. PRIVREDNICIMA NA SAJMU U TURSKOJ/INTERMOB I WOODTECH ISTANBUL

Još jedna prilika za saradnju bosanskohercegovačkih privrednika s turskim, otvorena je u periodu od 14. do 16. oktobra 2019. godine kada su bh. privrednici otputovali na 22. Međunarodni sajam INTERMOB i 32. Međunarodni sajam WOODTECH u Istanbulu.

Agencija ZEDA je u saradnji sa centrom BIGMEV (Centar za razvoj odnosa sa Bosnom i Hercegovinom) i Privrednom komorom Federacije Bosne i Hercegovine organizovala ovu posjetu privrednika iz Bosne i Hercegovine Republici Turskoj, a posjeta je realizovana u koorganizaciji sa partnerom iz Republike Turske – Privrednom komorom za industriju u Istanbulu, a uz podršku Grada Zenice i u saradnji sa Udruženjem poslodavaca Zenica.
Ova posjeta upriličena je u okviru realizacije aktivnosti projekta BITNET/COSME program Evropske unije u kojem je Agencija ZEDA član Evropske poduzetničke mreže Federacije BiH.
Delegaciju iz Bosne i Hercegovine činili su predstavnici ministarstava SBK, privrednici iz oblasti drvoprerade iz cijele BiH, te predstavnici Agencije ZEDA.
Kao najvažniji sajmovi industrije namještaja i drvoprerade u Republici Turskoj, INTERMOB i WOODTECH nude široku paletu proizvoda kao što su proizvodi od drveta, proizvodi šumarstva, pribor/dijelovi za namještaj, hemikalije, proizvodne alate i opremu, mašine i alate za obradu drveta, mašine i opremu za proizvodnju madraca, te okupljaju domaće i međunarodne kompanije koje posluju u različitim industrijskim granama.
BH. privrednici posjetu sajmu su iskoristili za razmjenu informacija i kupovinu mašina koju je realizovalo nekoliko kompanija. Također, bh. kompanije su dogovorile buduću saradnju sa turskim kompanijama i isporuku potrebne opreme i materijala.
Ovom prilikom, delegacija iz BiH je posjetila i kompaniju Ahmet Demirel koje djeluju u oblasti drvoprerade kako bi se bh. delegacija upoznala sa procesom rada ove kompanije.

Ovo je bila odlična prilika da proizvođači namještaja, drvoprerađivači i trgovci iz naše zemlje ostvare kontakte sa izlagačima iz Turske i drugih zemalja, eventualnim budućim poslovnim saradnicima i investitorima.
Ovo je samo jedan u nizu susreta koje je ZEDA organizovala u saradnji s BIGMEVom, a slične prilike pružit će se i u budućnosti.

Back To Top
X