kalendar

Uskoro nas očekuju novi događaji

skip to Main Content

ZEDA REALIZOVALA JOŠ JEDNU KREATIVNU RADIONICU – „USAVRŠAVANJE PRAVLJENJA NAKITA“ – „Budi kreativan i ti!“/ZEDA

Agencija ZEDA je uspješno organizovala petnaestu kreativnu radionicu koja se realizuje u okviru projekta „Budi kreativan i ti!“. Današnja radionica „USAVRŠAVANJE PRAVLJENJA NAKITA“ bila je namijenjena onima koji već imaju predznanje i iskustvo u pravljenju nakita.
Ova radionica učesnicima je omogućila da nauče nove tehnike pravljenja nakita i zahtjevnije načine nizanja, te da svoje dosadašnje znanje podignu na jedan viši nivo.
Interes za učešće na ovoj radionici bio je veliki, a učesnice su napravile sjajne primjerke nakita od perli, kristala, poludragog kamenja, stakla i metalnih ukrasa. Bila je ovo odlična prilika za učenje u pozitivnoj i kreativnoj atmosferi.

Edukatorica na ovoj radionici bila je gđa. Munevera Šut koja se dugi niz godina bavi izradom nakita ali i učestvuje kao edukator na kreativnim radionicama, te svoje iskustvo, znanje i vještine nesebično prenosi svima onima koji žele naučiti nešto novo što će im sutra moći biti izvor zarade.
Učesnice današnje radionice dobile su priliku da usavrše svoje tehnike pravljenja nakita, nauče nešto novo i stvore preduslove za samostalno djelovanje i pokretanje vlastitog biznisa.
Cilj projekta „Budi kreativan i ti“ je jačanje kompetencija i sticanje novih vještina.
Ovaj projekat finansira Agencija ZEDA, a projekat je podržan i od Federalnog ministarstva razvoja, poduzetništva i obrta.

 

 

 

 

Back To Top
X