kalendar

Uskoro nas očekuju novi događaji

skip to Main Content

ZEDA PREDSTAVILA ISKUSTVA IZ PROJEKTA GREENCAP NA „INTERREG MED IPA CAPITALIZATION DAY“

Jučer, 13.juna 2019. godine Direkcija za evropske integracije BiH organizovala je „INTERREG MED IPA CAPITALIZATION DAY“ u cilju razmjene informacija, ideja, iskustava i prijedloga rješenja iz implementacije projekata s kojima su se susretali učesnici događaja – predstavnici horizontalnih i modularnih projekata finansiranih iz MED programa.
Mnogi projekti će se okončati krajem 2019.godine i ovo je bila odlična prilika da se prikaže dodana vrijednost saradnje Interreg MED-a u procjeni stvarnog učinka projekata Interreg MED-a kroz IPA regije.
Tokom posljednje dvije godine, broj IPA partnera porastao je i do sada je više od 40 IPA partnera uključeno u 45 projekata (od ukupno 91 odobrenih) koji sarađuju u različitim temama, od inovacija do zaštite biološke raznolikosti.
Predstavnici Agencije ZEDA kao partneri u jednom od projekata finansiranog iz MED programa (projekat GreenCap) na jučeračnjoj panel diskusiji „Kako prenijeti rezultate u IPA“ zemlje, prisutnima su prenijeli dosadašnje iskustvo tokom aktivnosti realizovanih u projektu GreenCap.
Glavni rezultat projekta će biti stvaranje MED zajednice i sinergije među projektima, analiza i upravljanje rezultatima modularnih projekta te širenje i kapitalizacija ishoda modularnih projekata iz oblasti energetske efikasnosti, a koji za svoj cilj ima stvaranje mreže posvećene obnovljivim izvorima energije na otocima i ruralnim područjima.
Više informacija o projektu GreenCap možete pročitati na linku https://interreg-med.eu

Back To Top
X