kalendar

Uskoro nas očekuju novi događaji

skip to Main Content

ZEDA PREDSTAVILA 900 PRIČA U RUBRICI ZA PROMOCIJU MALIH BIZNISA/BLOG

ZEDA je razvojna agencija koja implementira razvojne projekte, doprinosi kreiranju povoljnog poslovnog ambijenta i razvoja malih i srednjih preduzeća, a  2013. godine na službenoj stranici kreirala je rubriku #Blog kako bi podržala male biznise koji nemaju priliku i dovoljno prostora da se na profesionalan način predstavi njihova životno-poslovna priča. To je samo jedan mali segmet koji rezultira novim saradnjama i partnerstvima, otvori im put do novih kupaca ili korisnika usluga, omogući saradnju sa medijima koji do tada nisu ni znali da postoje, te im otvori put do mnogih recipijenta.

Različiti hobiji, neobični poslovi, interesantna iskustva o obrazovanju ili zaposlenju u BiH ili u inostranstvu, prekvalifikacije, dokvalifikacije, pronalazak alternativnih poslova čekajući posao u struci, osvojene nagrade, medalje i pehari, kreiranje radnog mjesta sebi i drugima, pretvaranje hobija u posao, samo su neke od tema koje su u ovih 7 godina otkako postoji rubrika #Blog predstavljene i ispromovisane. Blog je prilika da svoje priče ispričaju svi oni koji imaju interesantnu životno-poslovnu priču, koji se imaju čime pohvaliti i koji mogu biti inspiracija drugima da pokušaju nešto slično. Danas je ZEDA ispromovisala devetstotu priču, a već sljedeće sedmice možete pročitati novu.

-„Mnogo različitih priča smo do sada predstavili i nastavljamo dalje jer za kvalitetnu ideju, za dobar primjer, za zanimljivo iskustvo, treba se čuti i podržati. Nebrojeno puta smo dobili riječi zahvalnosti i podrške od onih o kojima smo pisali putem Bloga istaknuvši koliko smo im pomogli na različite načine (od novih kontakata, saradnje, prezentacije u medijima, do velikog interesa za njihove proizvode ili usluge). Sa mnogima od njih smo se i sprijateljili, ostvarili saradnju putem kreativnih radionica projekta „Budi kreativan i TI“,  mnoge talente smo i upoznali kroz ovaj Projekat pa i njihove priče predstavili i to ćemo nastaviti u godinama koje su pred nama. Samo kvalitetno odabrani oblici, medijia i instrumenti marketinške komunikacije direktno su proporcionalni dobrom pozicioniranju marketinga i njegovih subjekata u društvu u cjelini. Mnogi od onih s kojima smo do sada smo sarađivali nisu imali priliku da se javnosti prezentuju na pravi način iako su njihovi radovi odlični. Ili nisu imali stranicu ili imaju odlične radove, ali loše fotografije, ili nisu imali dovoljno samopouzdanja, prilike da neko o njima napiše profesionalnu priču, a mnogo je i onih koji su sklopili cjelokupan mozaik i odlično rade, a mi smo ih dodatno podržali i predstavili ih širim narodnim masama. Upravo oni su ti zbog kojih neko drugi može poželjeti započeti nešto slično. Sretni smo što doprinosimo malim biznisima i na ovaj način“ – rekli su iz Agencije ZEDA.

ZEDA poziva sve vas koji imate interesantnu priču da se javite putem Facebook stranice ZEDA  ili na mail ajna@zeda.ba i predstavite svoj hobi, posao, priču o prekvalifikaciji ili odlučnošću da karijeru okrenete u suprotnom smjeru, kreiranju radnog mjesta sebi i/ili drugima, osvojenoj nagradni, priču o poslu u kojem ste dobri ili izvrsni. Možda baš vi budete inspiracija nekome. Pišite ako imate priču koju vrijedi čuti!

Back To Top
X