kalendar

Uskoro nas očekuju novi događaji

skip to Main Content

ZEDA PONOSNA NA UČESNICE KREATIVNIH RADIONICA PROJEKTA „BUDI KREATIVAN I TI!“

U okviru implementacije projekta „Budi kreativan i Ti“, Agencija ZEDA je u prva dva ciklusa realizovala 21. kreativnu radionicu na kojima je učestvovalo više od 300 učesnica, a interesovanje pokazalo više stotina. Međutim, broj mjesta je ograničen i uvijek se traži mjesto više. Treći ciklus ovog Projekta počeo je prije 2 mjeseca i ZEDA nakon svake realizovane radionice dobiva potvrdu o vrijednom radu učesnica kreativnih radionica.
Naime, nakon što na radionicama steknu osnovne vještine i nauče tehnike, učesnice samostalno nastavljaju vježbati, usavršavati, izoštravati ono što su naučile, posvećuju pažnju detaljima, uče na greškama pa prave nove radove i svaki je bolji od prethodnog.
Polako, dobivaju hobi koji će ukoliko nastave usavršavati moći pretvoriti u posao. Danas hobi, sutra posao!
Društvene mreže pune su kreativaca koji prodaju svoje radove i po nekim detaljima, stilu, načinu izrade se razlikuju od drugih. Nije jednostavno izdvojiti se iz mase istih ili sličnih ali kvalitetan i unikatan proizvod, dobro ispromovisan, lako pronađe put do svog kupca. To nam svakodnevno dokazuju kreativci koji svoje radove prodaju i koji su hobi pretvorili u bizis. Mnogi od njih se udružuju, otvaraju kreativne radionice, obrte, kuće radinosti, galerije, kreativno-izložbene kutke, hobi-art trgovine i kreiraju posao koji im omogućuje da uz kistove, klješta, perle, boje, salvete, kutijice, sajle, špagice… zarađuju i imaju posao iz snova.
-„Projekat „Budi kreativan i Ti!“ ima za cilj omogućiti našim učesnicama da steknu nove vještine, ojačaju kompetencije i ekonomski se osnaže. Ogromno interesovanje za naše radionice i dokazi da se kreativna priča ne završava na radionicama nego da naše učesnice nastavljaju ono za šta su na našim radionicama naučile osnovne tehnike, principe i načine izrade, usavršavati, podstrek su nam da ih podržimo i nastavimo dalje. Svakako pozivamo sve one koji nisu do sada imali priliku biti na našim radionicama da prate naše pozive na www.zeda.ba ili na Facebook stranici ZEDA ,te da se prijave. Učešće je besplatno i jedino što od učesnica očekujemo jeste da ono što nauče nastave primjenjivati. Sretni smo jer nerijetko naše učesnice naučeno prenose i drugima pa one koje rade u vrtićima ili školama, organizuju kreativne radionice i ono što su načile u okviru projekta “Budi kreativan i Ti!” šire dalje, a šta može biti ljepše od toga kada se znanje prenosi?!”-rekli su iz Agencije ZEDA.
Samo neke od onih koje su pokazale svoje prve samostalne radove su: Olja Šišić, Vesna Teskeredžić, Munevera Šut, Merima Purić, Ćera Imširović, Irma Đulan, Lejla Heleg, Zejneb Doglod, Zikreta Bošnjak, Amna Mlinarić, Edina Arnaut…

-„Svaka edukacija, prezentacija i radionica dobivaju smisao tek onda kada dobijete potvrdu da su učesnici po okončanju istih iskoristili/primijenili ono što su čuli ili naučili. Naše učesnice svakodnevno dokazuju da nastavljaju samostalno vježbati ono što su naučile na radionicama. To je veliki razlog za ponos svih nas i veliki podstrek za dalje. I ovim putem pozivamo sve one koje su bile na našim kreativnim radionicama da nam dostave fotografije svojih prvih samostalnih radova i da nam jave ako hobi žele pretvoriti u biznis. Mi ćemo im u tome pomoći“ – rekli su iz Agencije ZEDA.
Projekat „Budi kreativan i Ti“ finansiraju Agencija ZEDA i Grad Zenica, a već sljedeće sedmice će se realizovati nova kreativna radionica na koju se možeš prijaviti i TI. Više o novoj radionici i detaljima prijave saznate klikom na link 

Back To Top
X