kalendar

April 18, 2024
  • Edukacija za privrednike: "Pisanje i izrada projektnih prijedloga" - Udruženje poslodavaca Zenica

April 23, 2024
  • Edukacija za privrednike: "Digitalni marketing" - Udruženje poslodavaca Zenica

skip to Main Content

ZEDA ORGANIZOVALA NAGRADNU KAMPANJU I PROMOVISALA MALE BIZNISE – „VESELI MAJ“

Nakon što je u novembru prošle godine organizovala promotivnu kampanju pod nazivom „Sretni novembar“ tokom kojeg je promovisala kreativce i male biznise, te zajedno sa njima učesnicima dodijelila niz nagrada, ZEDA je opet osmislila još jedan način da prodrži male biznise.
Naime, promotivnom nagradnom kampanjom „Veseli maj“, ZEDA je organizovala niz nagradnih igara tokom kojih su učesnici lajkali, dijelili i komentarisali na društvenim mrežama i širili informacije o onima koji su se usudili svoje ideje pretvoriti u djelo. Za kreativce je na ovaj način saznalo desetine hiljada novih potencijalnih kupaca, partnera i saradnika.
Znamo da je za uspješan biznis vrlo važno da se javnosti predstavite putem kvalitetno odabranih oblika, medija i instrumenata marketinške komunikacije. ZEDA putem rubrike #Blog već 7 godina promoviše male biznise i hobije koji se pretvaraju u biznis, kako bi onima koji su svoju ideju počeli pretvarati u djelo, pomogli da što brže razviju svoj biznis. Za dobre priče se treba čuti, dobre priče treba podržati, ispričati, prepričati i stimulisati.
„Kampanjom „Veseli maj“ postigli smo dvostruki rezultat:
1. kreativce smo promovisali i omogućili im da u kratkom vremenu mnogo recipijenata sazna za njihovu hobi/poslovnu priču
2. učesnicima u nagradnoj igri pružili smo šansu da dobiju neplanirani poklon i podijelili brojne nagrade.

ZEDA putem svoje stranice već godinama nalazi prostor za promociju biznisa pa kontinuirano predstavljamo životno-poslovne priče stanara Biznis inkubatora Zenica kojim upravljamo, a uz #Blog i nagradnu kampanju, pronašli smo još jedan način kojim dodatno animiramo javnost da podrži male biznise, da sazna nove informacije o hobijima, biznisima i idejama mladih ljudi, podrži razvoj kreativaca i malih biznisa. Kako bi sve bilo zanimljivije, tu su nagrade koje svakome stave osmijeh na lice“ – poručili su iz Agencije ZEDA.

U okviru nagradne kampanje „Veseli maj“ učesnici su osvojili: levhe, tacne, satove, jastuke, kupone sa popustom za kupovinu ručno rađene obuće i tašni, setove za njegu tijela, tašne, deserte s personaliziranim natpisima, exploding box, nakit i druge proizvode koje su napravili upravo kreativci čiji biznisi su promovisani.

Hvala što ste podržali ideju i izdvojili vaše proizvode koje smo darovali.

Mirnesa Pintol-Priliplija/Moja Percepcija
Harisa Mušija
Asmera Šabanović/Ručni rad by Asmera
Marizela Begičić/ Moja Carobna Radionica
Aida Karamović / Prirodna kozmetika Le&La by Aida Karamovic 
Amra Cokić – Pintul/ DekupažAmra
Hikmeta Husanović /Svadbene dekoracije-HIKI-Zenica
Velida Gradišić/ Nakit Queen 
Zerina Gegić /ZiZZa 

Back To Top
X