kalendar

Uskoro nas očekuju novi događaji

skip to Main Content

ZEDA NOVOM KREATIVNOM RADIONICOM PREDSTAVILA SCRAPBOOKING TEHNIKU/“BUDI KREATIVAN I TI!“

Četrnaesta kreativna radionica uspješno je realizovana danas u Agenciji ZEDA koja u okviru projekta „Budi kreativan i Ti!“ organizuje kreativne radionice i omogućuje učesnicama učenje novih tehnika, sticanje novih vještina, jačanje kompetencija i ekonomsko osnaživanje.
Danas je realizovana kreativna radionica „Scrapbooking 2“, na kojoj je predstavljena jedna od najstarijih hobby i art tehnika koja je izuzetno primjenjiva i vrlo jeftina. Uz dobre ideje, a jeftin repromaterijal, moguće je napraviti fantastične i unikatne, personalizarne rokovnike, blokove, sveske, fotoalbume i okvire za fotografije.
Uz mašnice, papiriće, trakice, čipku, til, cvjetiće, špage, šljokice, drvene ili plastične ukrase, ljepilo i papir, sasvim obični rokovnik može postati unikatan i odličan za poklon.
Društvene mreže u kojima grupe kreativaca nude uslugu izrade personaliziranih rokovnika, dućani u kojima možete kupiti ručno rađene rokovnike, spomenare, gift shopovi u kojima možete naručiti ili kupiti jedan od gotovnih ali specijalno rađenih rokovnika za rođenje djeteta i praćenje važnih detalja iz njegovog odrastanja, rokovnika u kojima mame za uspomenu čuvaju prva napisana slova, prve crteže, lijepe prve fotografije iz školskih klupa, spomenari u kojima školarci čuvaju male tajne, fotoalbume sa prvih samostalnih putovanja i još mnogo značajnih uspomena,nastali su upravo scrapbooking tehnikom.
Mi smo današnjim učesnicama ove radionice pokazali nekoliko različitih mogućnosti, a radujemo se da uskoro saznamo šta su samostalno napravile i koliko su maštovite bile.
Možda će baš učesnice današnje radionice, usavršiti ovu tehniku, ispromovisati, dobiti hobi pa i kreativni posao. Ne znate da li ste u nečemu vješti, da li nešto znate ili možete, sve dok ne probate.

Pozivamo vas da nam dostavite fotografije radova koje samostalno napravite i da nam javite nastavite vježbati tehniku koju ste naučili na današnjoj radionici.
Također, ako nakon današnje radionice dobijete hobi pa ga pretvorite u posao, mi ćemo vam u tome pomoći!
Projekat „Budi kreativan i TI“ finansiraju Agencija ZEDA i Grad Zenica.
Ovaj projekat ima za cilj jačanje kompetencija i sticanje novih vještina, te ekonomsko osnaživanje žena.

#prijaviše_se
#naučiš
#usavršiš
#ispromovišeš
#unovčiš

 

Budi kreativan i TI!

Back To Top
X