kalendar

Uskoro nas očekuju novi događaji

skip to Main Content

ZEDA NA TRENINGU “ISTRAŽIVANJA I STUDIJE” U OKVIRU GEAR PROJEKTA

U Sarajevu se održava dvodnevni trening na temu Istraživanja i studije za organizacije civilnog društva iz Crne Gore, Srbije i Bosne i Hercegovine. Obuci prisustvuje oko 30 organizacija koje na ovaj način imaju priliku da unaprijede znanja i vještine na teme kao što su: šta je istraživanje, metodi istraživačkog rada, pisanje studije, upotreba dobijenih podataka i informacija i njihovo korištenje u ostvarenju ciljeva zelene ekonomije i nastupa NVO u donošenju odluka itd. Agencija ZEDA je potpisala Memorandum o razumijevanju sa Centrom za razvoj i podršku, te je aktivan učesnik treninga.

Obuka je dio projekta „GEAR – Green Economy for Advanced Region (Zelena ekonomija za razvoj regiona)“ koji ima za cilj povećanje aktivnosti i uticaja organizacija civilnog društva iz Crne Gore, Srbije, BiH, Sjeverne Makedonije i Albanije u zaštiti životne sredine kroz umrežavanje, jačanje kapaciteta i promovisanje zelene ekonomije. Projekat finansira Evropska unija u okviru Programa podrške civilnom društvu i medijima za 2016-2017, a realizuje FORS Montenegro u partnerstvu sa organizacijama SMART Kolektiv iz Srbije, Centar za razvoj i podršku iz BiH, EKO Svest iz Sjeverne Makedonije, EDEN Centar iz Albanije i Udruženjem Slap iz Hrvatske.

Očekivani rezultat projekta je umrežavanje organizacija civilnog društva iz regiona koje se bave temama vezanim za zastitu životne sredine, a što će voditi ka unaprjeđenju saradnje, razmjeni znanja, iskustava i naučenih lekcija u ovoj oblasti i obezbjeđivanju osnova za njihovu buduću saradnju i razvoj zajedničkih projekata i inicijativa.

Back To Top
X