kalendar

Uskoro nas očekuju novi događaji

skip to Main Content

ZEDA NA KONSULTATIVNOM SASTANKU O IZRADI TEKSTA PREDNACRTA ZAKONA O UNAPREĐENJU PODUZETNIČKE INFRASTRUKTURE U FEDERACIJI BIH

Federalno ministarstvo razvoja, poduzetništva i obrta u saradnji sa Ministarstvom privrede Zeničko-dobojskog kantona organizovalo je danas, 29. aprila 2019.godine, kosultativni sastanak o izradi teksta Prednacrta Zakona o unapređenju poduzetničke infrastrukture u Federaciji BiH. Sastanak na kojem su doc.dr.sc. Jozo Bejić, sekretar Ministarstva i prof.dr. Bahrija Umihanić, angažovani konsultant, govorili o analizi stanja poduzetničke infrastrukture, te aktivnostima na unapređenju iste je održan u prostorijama Ministarstva za privredu ZDK.
Na sastanku su prezentovali prednacrt Zakona o unapređenju poduzetničke infrastrukture u FBiH (definicije poduzetničke infrastrukture, jedinstveni registar poduzetničkih zona i poduzetničkih potpornih institucija, sistem potpora za unapređenje poslovnih aktivnosti poduzetničkih zona i poduzetničkih potpornih institucija). Sastanku su prisustvovali predstavnici Ministarstava privrede, nadležnih općinskih službi sa područja Zeničko-dobojskog i Srednjobosanskog kantona, predstavnici privrednih komora, te razvojnih agencija. Sastanku su, između ostalih, prisustvovali i predstavnici Zeničke razvojne agencije ZEDA. Cilj sastanka je bio dobivanje povratnih informacija i stavova svih relevantnih aktera iz oblasti poduzetničke infrastrukture koji će se razmatrati prilikom izrade prednacrta Zakona čije bi usvajanje i primjena doprinijela uređenju predmetne oblasti, a time i razvoju privrede.

Back To Top
X