kalendar

Uskoro nas očekuju novi događaji

skip to Main Content

ZEDA JOŠ JEDNOM PODRŽALA MLADE I KREATIVNOST

Rijetki su oni koji nisu čuli za projekat „Budi kreativan i TI!“ i koji nisu bili dio kreativne priče Agencije ZEDA. Mnogo je onih koji su nakon učešća na kreativnim radionicama počeli usavršavanje naučenih tehnika, a nekoliko njih već je kreiralo art stranice i krenulo putem kreativnog razvoja. Mnogo njih je svojim radovima pokazalo da su na ozbiljnom putu da krenu u smjeru pretvaranja hobija u ozbilju art priču koja bi mogla biti njihova prilika za posao.
Svima koji se počinju baviti kreativnim radom, najveća podrška je repromaterijal koji će im omogućiti da budu još kreativniji i da pokažu svoje umijeće, vještine, spretnosti i tehnike. ZEDA je prepoznala da su Amra Selimović (21) studentica, Jasmina Karahmet (31), ekonomista, Senada Hasanić (33), profesorica predškolskog odgoja i obrazovanja i Amina Musić (36), mašinski tehničar, učesnice kreativnih radionica Agencije ZEDA, itekako zaslužile da ih podrži poklonivši im repromaterijal koji će omogućiti da se njihove ideje još više rasplamsaju.
Njih četiri su među najboljima, njih četiri su otišle korak naprijed u odnosu na ostale i svojim radovima, aktivnostima, trudom i zalaganjem su pokazale da ih naprosto moramo podržati i dodatno motivisati jer su to zaslužile. Mi dobre stvari podržavamo i dobre priče podstičemo!
Da je kreativac biti lako, nije. Da je potrebno mnogo vremena, strpljenja, pažnje, detalja, autentičnosti, truda i inovativnosti, neosporno je, ali da svaki proizvod ima svog kupca i da smo svjedoci da oni koji se pokažu kao najkreativniji, uspješno pokreću art poslove, potvrđeno je.
Kreativne radionice projekta „Budi kreativan i TI!“ su temelj i ulaznica za sve one koji žele dobiti novi hobi koji će moći usavršiti i vremenom ga pretvoriti u posao. Društvene mreže pune su objava raznih kreativnih radova za koje nikada niste ni znali da se mogu napraviti. Sve to kreativci prodaju i mnogi od njih sebi kreiraju radno mjesto i posao od kojeg žive. U rubrici #Blog  koju je ZEDA osnovala 2013. godine kao platformu za podršku malih biznisa, predstavljene su brojne priče o onima koji su svoj hobi pretvirili u biznis pa su otvorili obrte, radionice, galerije, darovne dućane, izložbeno-proizvodne radnje u kojima su stvorili priliku da rade ono što najviše vole, a da zaposle sebe i druge.
Projekat „Budi kreativan i TI“ finansiraju Agencija ZEDA i Grad Zenica.
Cilj ovog Projekta je jačanje kompetencija, sticanje novih vještina i ekonomsko osnaživanje.
Usavršavajući naučene tehnike, kreiraju priliku za novi hobi koji će ukoliko izvježbaju i dovedu do perfekcije, moći pretvoriti u posao. Društvene mreže pune su kreativaca koji se svakodnevno bore da dokažu da su baš njihovi radovi ti koje želite kupiti. Nije lako izdvojiti se iz mase ali originalnost, dobar i kvalitetan proizvod, koji je adekvatno ispromovisan, zasigurno će pronaći mjesto do svog kupca.

 

#prati_nas
#prijavi_se
#učestvuj
#nauči
#usavrši
#ispromoviši
#unovči

Danas hobi, sutra posao!
Budi kreativan i TI!

Back To Top
X