kalendar

Uskoro nas očekuju novi događaji

skip to Main Content

ZEDA I NAKIT OD MAKRAMEA VAS DARUJU – NAGRADNA IGRA

Zenička razvojna agencija ZEDA, organizuje nagradnu igru u saradnji sa kreativkom Mirzom Huskić, vlasnicom brenda Nakit Od Makramea 
ZEDA već 6 godina putem rubrike #Blog predstavlja mlade i uspješne ljude i njihove priče prezentuje javnosti kako bi upravo oni možda bili inspiracija nekome da se pokrene.
ZEDA je do sada napisala preko 800 priča o mladim i kreativnim ljudima koji su predstavili sebe, svoj hobi, posao, uspjeh, ideju, plan, zamisao, poslovnu želju ili pak ideju. Upravo njihove priče, ideje, uspjesi, putevi i načini realizacije pomoći će mnogima koji i sami razmišljaju da se okušaju u nečemu sličnom.
Zeničanka Mirza Huskić (63), hemijski tehničar po struci, danas penzionerka, bavi se izradom nakita makrame tehnikom.
-„To je tehnika čvoranja prilikom koje se upotrebljava makrame konac. Svoje radove izlažem na bazarima i prodajem preko interneta. Volim poludragi kamen jer on ima svoja ljekovita svojstva, a kada ga još uradim makrame tehnikom, onda se dobije lijep i unikatan nakit. Makrame tehnika izgleda jednostavno,ali čvor do čvora je priča beskrajna“ – rekla je Mirza čije radove možete pogledati na Facebook stranici Nakit Od Makramea

ZEDA i Mirza vam poklanjaju ogrlicu i naušnice od poludragog kamena ahata, gorskog kristala i privjeska od bijelog žada.

Da biste učestvovali u nagradnoj igri:
1. Ostavite komentar ispod ovog posta (isključivo na stranici Agencije ZEDA)
2. Podijelite post i stavite na public lajkajte Facebook stranicu Nakit Od Makramea 
3. Komisija će odabrati osobu s najzanimljivijim komentarom

Nagradna igra traje do 29. novembra 2019., kada će biti prograšen sretni dobitnik.

Back To Top
X