kalendar

Uskoro nas očekuju novi događaji

skip to Main Content

ZAHIDA DUDIĆ –„OD ŽELJE ZA PONOVNIM RADNIM ANGAŽMANOM POČELA SAM PRAVITI TAŠNE!“

Zahida Dudić (59) iz Viteza koja već godinama živi u Zenici, ekonomski tehničar po struci, radni vijek je provela radeći u struci, tačnije u komercijali kao referent za cijene tekstilne robe. Ona je zbog zdravstvenih problema ranije penzionisana, a nakon što se oporavila, željela je ponovo biti radno aktivna.
-„Penzionisanjem je na moju dotadašnju profesiju stavljena tačka ali ja se nisam pomirila sa tim. Razlog tome je bio što sam imala tek nešto više od 40 godina. Zbog toga sam 2007. godine kupila staru šivaću mašinu i počela šiti obične cekere za pijacu. Vremenom sam stekla rutinu kroz rad i počela sa izradom jednostavnojih modela ženskih torbi“ – rekla je Zahida koja i asortimanu ima oko 20 različitih modela.
-„Osluškujem tržište i prilagođavam se tome.Torbe radim u kombinaciji eko koža/platno. U početku to je bio moj hobi, međutim već dugo je to moje glavno zanimanje. Sve što proizvedem, ja i prodam. Ostvarila sam saradnju sa Bingom, Fisom, knjižarama, buticima“-rekla je Zahida koja sve radi sama-od nabavke materijala, dizajniranja, izrade do plasmana na tržište.
“Volja, rad i upornost su formula za uspjeh” , a upravo to bih poručila mladima koji su nezaposleni. S obzirom na godine, ja ne mogu imati neke velike planove za budućnost ali ovim tempom ću raditi dok me zdravlje služi“ – rekla je Zahida čije torbe možete pogledati na Facebook profilu Zahida Dudić. 

Ako i vi želite podijeliti priču o svom hobiju, poslu, profesionalnom ili privatnom dostignuću, osvojenoj nagradi, ako želite podijeliti priču koja bi drugima mogla biti primjer, koja bi nekoga mogla inspirisati i podstaknuti na korak naprijed, javite se na Ajna Hodžić. 

Back To Top
X