kalendar

Uskoro nas očekuju novi događaji

skip to Main Content

WiFi4EU: Europska komisija najavila novi datum dodjele bespovratnih sredstava

Posljednji, četvrti poziv za dodjelu bespovratnih sredstava iz WiFi4EU inicijative bit će otvoren 3. juna 2020. u 13 sati i trajati će do 4. juna 2020. u 17 sati. Ovaj poziv prethodno je bio planiran za mart ove godine, no odgođen je zbog okolnosti nastalih širenjem bolesti COVID-19 u čitavoj Europi, pojašnjavaju iz domaćeg telekom regulatora HAKOM-a.

Ovog puta predviđena je dodjela 14,2 miliona eura kroz 947 vrijednosnih kupona, u pojedinačnom iznosu od 15 hiljada eura. Odabir će se vršiti po kriteriju prvenstva, odnosno redoslijeda zaprimanja prijave elektroničkim putem (first come-first served). Minimalni broj vrijednosnih kupona koji je osiguran za svaku zemlju članicu, neovisno o redoslijedu prijave na poziv, je 15 (što u protuvrijednosti iznosi 225 hiljade eura), dok maksimalni broj nije određen. Kao i u prethodna dva poziva, prihvatljivi korisnici dodijeljenih sredstava bit će jedinice lokalne samouprave ili udruženja jedinica lokalne samouprave koje do sada nisu osvojile niti jedan vrijednosni kupon, a registrovane su na portalu WiFi4EU.

 

Izvor:https://www.mreza-mira.net/vijesti/pozivi-za-projekte/wifi4eu-europska-komisija-najavila-novi-datum-dodjele-bespovratnih-sredstava/

Back To Top
X