kalendar

Uskoro nas očekuju novi događaji

skip to Main Content

VTK/STK BiH- Pronalazak partnera putem D&B HOOVERS baze

Vanjskotrgovinska/Spoljnotrgovinska komora Bosne i Hercegovine je obezbijedila jednogodišnji pristup online platformi D&B HOOVERS.

D&B Hoovers koristi najveću svjetsku komercijalnu bazu podataka i sofisticiranu analitiku kako bi isporučili rješenje za pronalazak partnera i povećanje prodaje. D&B Hoovers platforma kombinira više od 265 miliona poslovnih zapisa iz 30.000 izvora u 190 zemalja, koji se svakodnevno ažuriraju.

Osiguranjem pristupa D&B Hoovers platformi, VTK/STK BiH je obezbijedila za svoje članice mogućnost dostavljanja informacija o potencijalnim poslovnim partnerima, a sve u cilju bolje internacionalizacije poslovanja bh. kompanija.

Članice VTK/STK BiH mogu tražiti da im se dostavi lista od maksimalno 50 kompanija željenog profila, iz najviše 5 zemlja (npr 50 kompanija iz jedne zemlje; 10 kompanija iz 5 zemalja; i sl…)

U cilju jednostavnijeg i efikasnijeg pronalaska potencijalnih partnera u inozemstvu, molimo vas da koristite priloženi Zahtjev za pronalazak poslovnih partnera u kojem precizno definirate kriterije za odabir partnera.

Također, radi kvalitetnije identifikacije potencijalnih poslovnih partnera, preporučuje se organizacija konsultativnog sastanka sa osobljem VTK/STK BiH s ciljem konkretizacije inputa radi dobijanja što boljih traženih rezultata.

Informacije o potencijalnim poslovnim partnerima u inozemstvu će biti osigurane za članice VTK/STK BIH koje ispunjavaju svoju zakonsku obavezu u skladu sa članom 22. i 23. Zakona o VTK/STK BiH („Službeni glasnik BiH“, broj: 30/01 i 72/13).

 

Zahtjev za pronalazak poslovnih partnera

 

Izvor: http://www.komorabih.ba/

Back To Top
X