kalendar

April 18, 2024
  • Edukacija za privrednike: "Pisanje i izrada projektnih prijedloga" - Udruženje poslodavaca Zenica

April 23, 2024
  • Edukacija za privrednike: "Digitalni marketing" - Udruženje poslodavaca Zenica

skip to Main Content

Volontiranje u oblasti psihologije u Egiptu

Organizacija za pružanje usluga izbjeglicama St. Andrews (StARS) iz Kaira objavljuje poziv za volontiranje na poziciji specijaliste za izvještaje o mentalnom zdravlju. Period volontiranja može trajati od šest mjeseci do jedne godine, u zavisnosti od mogućnosti volontera.

 

OBLAST

Psihologija

 

OPIS

Volonteri na navedenoj poziciji će raditi pod nadzorom koordinatora programa, a biće odgovorni za pripremanje izvještaja o mentalnom zdravlju i baviće se pitanjima mentalnog zdravlja bitnim za status izbjeglica u pravnim procesima. Neki od specifičnih zadataka su: sprovođenje sesija sa klijentima u cilju procjene njihovog mentalnog zdravlja i pisanje izvještaja i preporuka; saradnja sa pravnim savjetnicima i psihosocijalnim radnicima; administracija; i drugi zadaci. Volonteri će raditi od tri do pet dana sedmično, u skladu sa mogućnostima.

 

USLOVI

Mogu se prijaviti kandidati iz svih zemalja svijeta koji su završili osnovne studije u oblasti psihologije i posttdiplomske studije u relevantnoj oblasti. Potrebno je znanje i razumijevanje u oblasti savjetovanja i efekata traume; prethodno kliničko iskustvo; dobro poznavanje DSM-5 kriterijuma dijagnostikovanja; dobro znanje engleskog jezika i senzibilitet za kulturne, vjerske, rodne, i druge različitosti. Prednost imaju kandidati koji znaju jezike kojima se služe raseljena lica u Egiptu.

 

NAČIN PRIJAVE

Da biste se prijavili pošaljite CV i motivaciono pismo na: applications@stars-egypt.org. U naslovu mejla je potrebno navesti „Mental Health Reports Specialist”

 

ROK ZA PRIJAVU:

19. februar 2020. godine

Detaljnije: http://stars-egypt.org

Back To Top
X