kalendar

Uskoro nas očekuju novi događaji

skip to Main Content

Vlada osigurala 8.199.933 KM pomoći za poljoprivredno-prehrambeni sektor

Na prijedlog Federalnog ministarstva poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva, Vlada FBiH je, na današnjoj sjednici u Sarajevu, usvojila Odluku o dodjeli finansijske pomoći izvozno orjentiranim privrednim društvima, zadrugama, obrtima i drugim pravnim subjektima iz poljoprivredno-prehrambenog sektora u okolnostima pandemije COVID-19.

Sredstva u ukupnom iznosu od 8.199.933,02 KM bit će dodijeljena na ime finansijske pomoći, prema odobrenim zahtjevima, za 31 izvozno orijentirani privredni subjekti iz poljoprivredno-prehrambenog sektora. Sredstva su obezbijeđena u Budžetu FBiH za 2020. godinu na razdjelu subvencija privatnim preduzećima i poduzetnicima Federalnog ministarstva poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva.

Federalno ministarstvo poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva zaduženo je da sa subjektima iz ove odluke potpiše ugovor i vrši kontinuiran nadzor nad utroškom sredstava, a u skladu sa Uredbe o interventnim mjerama za podršku ugroženim sektorima privrede Federacije BiH u okolnostima pandemije COVID-19.

Podsjetimo, Federalna vlada je ovom uredbom u tekućoj godini kao pomoć privredi izdvojila 90 miliona KM.

Izvor: Akta

Preuzeto:https://www.zenicablog.com/vlada-osigurala-8-199-933-km-pomoci-za-poljoprivredno-prehrambeni-sektor/

Back To Top
X