kalendar

Uskoro nas očekuju novi događaji

skip to Main Content

VIA DINARICA DOLAZI U ZENICU – VIDIMO SE SUTRA U 19 H ISPRED BOSANKE

Posjeta Via Dinarice bosanskohercegovačkim gradovima se nastavlja 13. jula, organizacijom velikog događaja u Zenici, na Trgu Alije Izetbegovića, ispred robne kuće Bosna. Planinarske rute Via Dinarice se protežu preko Dinarida, od Slovenije do Albanije. Bosna i Hercegovina se nalazi u samom srcu dinarskog luka. Kroz podršku razvoju turizma u prirodi Via Dinarica pomaže male biznise, domaćinstva i nevladine organizacije koji se nalaze i djeluju na njenoj bijeloj, plavoj ili zelenoj stazi.

Via Dinarica je „krenula“ iz Sarajeva, i 13.jula 2021. godine u 19:00 sati je u Zenici na Trgu Alije Izetbegovića (Plato ispred robne kuće Bosna), a nakon toga će posjetiti Tuzlu, Bijeljinu, Mostar i Banjaluku.

Središnji dio događaja je piramidalna instalacija, simbol planine i simbol turističkih lokacija sa tri staze Via Dinarice koje prolaze kroz Bosnu i Hercegovinu: bijelu, zelenu i plavu. Posjetioci će saznati o tome šta staze simbolizuju, koje su to atrakcije na njima zastupljene i pronaći nešto za sebe. Dodatne informacije mogu se pronaći na QR kodovima koji će za svaku stazu biti postavljeni na instalaciji.

 

Na događaju će učestvovati predstavnici općina i gradova, međunarodnih organizacija i ambasada i UNDP BiH tim projekta Via Dinarice kao i korisnici, odnosno mali privrednici i domaćinstva te nevladine organizacije koji će predstaviti svoju ponudu. Posjetioci događaja će  moći sudjelovati u takmičenjima na licu mjesta, kvizovima i zabavnim igrama, fotografisati se na “vrhu planine” kod Hajdučkih vrata, kao i osvojiti vrijedne nagrade.

 

Oni koji ne budu u mogućnosti posjetiti događaj, mogu učestvovati u online takmičenju na društvenim mrežama, te osvojiti neki od aranžmana, koji nude prilike za posjetioce da uživaju u svemu onome što domaći turizam nudi – u prirodnim ljepotama, tradicionalnom načinu života, jedinstvenom kulturnom naslijeđu, ruralnom turizmu i lokalnoj kuhinji.

Ljubazno vas pozivamo da prisustvujete  događaju Open-Air Fair

utorak, 13. jula 2021.

u 19:00 sati na Trgu Alije Izetbegovića (Plato ispred robne kuće Bosna)

 

Za više informacija kontaktirajte:

Azra Selimović, azra.selimovic@boram.ba; 062 992 689,033 725 837

Elma Baručija elma.barucija@boram.ba 062 070 248, 033 725 837

Back To Top
X