kalendar

Uskoro nas očekuju novi događaji

skip to Main Content

VELIDA GRADIŠIĆ: „ŽENA BEZ NAKITA JE KAO KNJIGA BEZ SLOVA!!!“/ Nakit Queen

Velida Gradišić (40) iz Sarajeva, referent u administracijskom poslovanju, zaposlena u struci, dugi niz godina, pažnju javnost skreće izradom unikatnog nakita koji nosi naziv Nakit Queen.
Kreativna, vesela, organizovana, inovativna i perfekcionista, Velida izrađuje Unikatni nakit (statement ogrlice, prstenovi, broševi, narukvice, mada se iz ove široke art lepeze posebno izdvajaju KRISTALNE KRUNE. Krune se rade po narudžbi: za izbore za miss kao i modne evente, svadbene salone i pojedinačne narudžbe za posebne prilike. Oko 15 godina traje njeno kreativno stvaranje i iz dana u dan sve je prepoznatljiviji brend kao u BiH tako i izvan granica naše zemlje.

-„Radim posao u struci ali ovim hobijem se bavim dugi niz godina koji ne prestaje, bez obzira na obaveze u službi i današnji, izuzetno ubrzan životni tempo“ – rekla je Velida koja specifičnim tehnikama i različitim vrstama materijala izrađuje jedinstvene primjerke vrlo atraktivnog nakita i asesoara.

-„Tehnike koje koristim su: stvaranje različitih „kompozicija“ u slobodnoj formi i sa različitim vrstama materijala, počevši od staklenih perli, brušenog kristala, metalne baze, u kombinaciji sa različitim vrstama „dopune“- saten, pliš, chanel traka, ukrasna vrpca, dugmadi, zatim, kovanice sa nekih putovanja koje na poseban način dobivaju neku novu vrijednost i dimenziju, nakon što izađu iz moje radionice, čime se zapravo, njeguje kulturna baština i daje na značaju historije umjetnosti i svega onoga što njeni široki horizonti obuhvataju kroz epohe ljudskog postojanja i stvaranja. Inače, impresioniraju me dvorci i historija te volim iskoristiti svaku priliku i posjetiti neki od njih i na taj način dobivam inspiracije u svom daljnjem radu. Također, inspiraciju nalazim u prirodi nekim slučajnim situacijama koje na kraju iznjedre najljepše unikate“ – otkrila je Velida koja ističe da joj je važnija emocija koju dobije spoznajom da je kreirala nešto unikatno, nego sama zarada.

-„Postoji zarada, priznajem, ali ljepši je osjećaj „stvoriti“ nešto sto se prvobitno desi u našim mislima kao ideja i što mi, potom, „pretvaramo“ u stvarnost koju sami obojimo u najljepše tonove naših emocija. Ovo je ustvari moja filozofija, način razmišljanja i pogleda na život i svijet, kao i sve ono, što svi mi koji volimo i živimo umjetnost, nosimo negdje u našim najsnažnijim emocijama, koje ispoljavamo upravo na ovakav način“ – rekla je Velida posebno istaknuvši krune koje pravi.
-„Krune pravim s posebnom ljubavlju, koja se ogleda u tome da tu emociju doživim svaki put iznova, kada moju krunu ponese naredna lijepa djevojka. Nakit Queen je zapravo moje kraljevstvo u kojem se osjećam posebno, jer tu, na poseban način mogu da pružim priliku svakoj ženi da se zajedno radujemo ljepoti koja se zove život“ – rekla je Velida istaknuvši važnost „vizuelnog ugođaja“ koji slijedi nakon završnih radova u radionici Nakit Queen. Ona je učestvovala i osvojila prvo mjesto u takmičenju koje je zahtijevalo: Fotografijom predstaviti „handmade proizvod“ na svoj način.

-„Fotografija je veoma značajna u cijeloj ovoj priči. Ona je krajnji vizuelni prikaz i kompletan rezultat mog kreativnog rada. Studijska fotografija koja se sve vrijeme pojavljuje kroz galeriju rezultat je svega onog što se zove nesebično zalaganje za svaki pojedinačni komad nakita kako u redovnom, tako i u posebnom i specijalnim izdanjima kroz promocije, rođendanske čestitke, novogodisnje božične praznike, Valentinovo i sve druge datume i svjetska obilježavanja datuma i dana koji zavređuju pažnju i dobivaju posebno mjesto u velikoj art galeriji Nakit Queen“ – rekla je Velida te poručila: „Žena bez nakita je kao knjiga bez slova !!!“
Nakir Queen možete pogledati na Instagram profilu @nakitqueen i na Facebook profilu Nakit Queen 

Back To Top
X