kalendar

Uskoro nas očekuju novi događaji

skip to Main Content

USPJEŠNO OKONČANA EDUKACIJA U OKVIRU PODSTICAJA ZA “MOJ PRVI BIZNIS U GRADU ZENICA – START UP“ U AGENCIJI ZEDA

Grad Zenica je 27. septembra 2019. godine objavio Javni poziv za dodjelu bespovratnih podsticajnih sredstava iz Programa mjera za unapređenje privrede za 2019. godinu na području Grada Zenica, s ciljem unapređenja samozapošljavanja (pokretanje start up firmi), zapošljavanja, poboljšanja općih uslova za razvoj i konkurentnost obrta, malih i srednjih preduzeda, te unapređenja ženskog preduzetništva i preduzetništva mladih.
U okviru ovog Javnog poziva jedna od mjera koje će se realizovati jeste Podsticaj za “Moj prvi biznis u Gradu Zenica – START UP“. Svi koji su se prijavili na Javni poziv u okviru ove Mjere imali su priliku da prisustvuju trodnevnoj edukaciji o osnovnim elementima poslovanja, pisanja biznis plana, te pravnog okvira neophodnog za registraciju i početak poslovanja.
Edukacija se realizovala u prostorijama Agencije ZEDA, a predavači su bili zaposlenici Grada Zenice; Službe za privredu i upravljanje razvojem i Agencije ZEDA.
Cilj edukacije je bio da učesnici kvalitetnije popune formu biznis plana koja je obavezni i sastavni dio njihove aplikacije na ovaj Javni poziv.
Grad Zenica i Agencija ZEDA će pružiti podršku svim učesnicima i nakon edukacije u smislu savjetovanja i korekcija popunjenih biznis planova.

Back To Top
X