kalendar

Uskoro nas očekuju novi događaji

skip to Main Content

UNICEF finansiranje za startap kompanije koje se bave blokčejn tehnologijama

UNICEF-ov Inovacioni fond planira da investira do 100.000 dolara po timu (u dolarima i/ili kriptovaluti) kako bi se obezbijedilo finansiranje u ranoj fazi i mentorstvo za startap kompanije koje se bave razvojem tehnologije koje imaju potencijal da pomognu čovječanstvu. UNICEF obezbjeđuje ova sredstva bez uzimanja vlasničkog udjela u kompanijama. Učesnici na konkursu imaju priliku da dobiju dio sredstava u kriptovaluti (bitcoin ili ether). Imajući u vidu trenutnu klimu na globalnom tržištu kao i dramatični prelazak na digitalno poslovanje uslovljen pandemijom Covid-19, rješenja otvorenog koda koja se bave kritičnim potrebama društva danas su važnija nego ikad.

Ukoliko ste vlasnik startap kompanije registrovane u nekoj od zemalja u kojima se realizuju programi UNICEF-a, i posedujete funkcionalni blokčejn prototip otvorenog koda koji djeluje perspektivno (ili ste voljni da vaše postojeće rjšenje učinite javno dostupnim pod nekom od open-source licenci), vi ste oni koje tražimo.

Pravo da se prijave imaju timovi iz Srbije, regiona Zapadnog Balkana i svih zemalja koje su obuhvaćene UNICEF-om programima. Startapi iz Srbije dodatne informacije mogu dobiti na srpskom jeziku, jer je UNICEF Srbija obezbijedio podršku domaćim kompanijama tokom trajanja konkursa.

Da biste se prijavili, kliknite ovdje.
Prijave se šalju isključivo na engleskom jeziku.

 

Više informacija: https://www.unicef.org/serbia/inovacioni-fond-konkurs-blockchain

 

Preuzeto:https://www.mreza-mira.net/vijesti/pozivi-za-projekte/unicef-finansiranje-za-startap-kompanije-koje-se-bave-blokcejn-tehnologijama/

Back To Top
X