kalendar

Uskoro nas očekuju novi događaji

skip to Main Content

UNDP POZIVA MSP DA SE PRIJAVE – NAGRADA ZA BIZNIS LIDERE ODRŽIVOG RAZVOJA U BIH

UNDP BiH, uz finansijsku podršku Vlade Švedske, po drugi put organizuje Nagradu za biznis lidere održivog razvoja u BiH.

Nagrada za biznis lidere održivog razvoja u BiH 2020 promoviše aktivnosti privatnog sektora u oblasti održivog razvoja u Bosni i Hercegovini. Fokus ostaje na stvaranju kvalitetnih radnih mjesta i zaštiti okoliša, s tim da ove godine kroz proces aplikacije pokušavamo pomoći firmama da uvedu izvještavanje na osnovu standarda Globalne inicijative za izvještavanje (Global Reporting Initiative – GRI). Naime, aplikacioni formular slijedi GRI standard, tako da na kraju procesa aplikacije firme dobijaju osnovu za svoj prvi godišnji izvještaj o stanju provedbe ciljeva održivog razvoja na nivou firme.

Također, ove godine kroz metodologiju Nagrade za biznis lidere održivog razvoja akcenat stavljamo na uticaj firmi u lancu vrijednosti i lokalnim zajednicama. Kroz ove fokuse će se identificirati biznis lideri održivog razvoja u Bosni i Hercegovini za 2020. godinu u dvije tematske oblasti, a to su “Ljudi” i “Resursi i okoliš“.

Aplikacioni proces je počeo 15. decembra 2019. godine i trajat će do 1. marta 2020. godine. Nagrada je otvorena za mikro, mala, srednja i velika preduzeća registrovana u Bosni i Hercegovini.

Proces prijave je jednostavan i strukturiran je u dva koraka. Prvi korak se može završiti za manje od 30 minuta i daje ukupnu naznaku o statusu kompanije.

Više informacija i pristup obrascu za prijavu možete naći na https://zamisli2030.ba/bs/biznis-lideri-odrzivog-razvoja-2020/

 

Nagrada za biznis lidere održivog razvoja

Back To Top
X