kalendar

Uskoro nas očekuju novi događaji

skip to Main Content

Učestvujte na takmičenju u jednostranim stripovima

Takmičenje u stripu Animate Europe ulazi u peti krug, ovaj put na temu „Restart! – The Streets of Europe” zato što je potrebno da Evropa uđe u transformaciju, s obzirom da u ovom trenutku mora pronaći izlaz iz mnogih neviđenih izazova, ne samo pandemije Covid-19, već i populizma ili euroskepticizma, koji se mogu navesti samo kao dva glavna primjera.

Takmičenje se održava u dvije runde.

OBLAST: Strip

OPIS

Restart nas vraća tamo gdje sve počinje: javnosti. Usredsredimo se na evropske građane, njihovu stvarnost, njihove prioritete, stvari koje njeguju, stvari koje preziru, njihove najveće strahove i najluđe nade. Za kakav bi se restart zalagali? Koje lice, koju viziju Evrope predstavljaju?I proučimo ih gdje su zapravo: na ulicama Evrope. Ulice su mjesto na kojem društvo komunicira, gdje se oblikuju diskursi, gdje se formiraju ideje za promjene, gdje se događa istinsko učestvovanje. Koje ulice gledamo? Mrežu beskrajnih stepeništa, autoput u budućnost? Uspavani seoski put, sablasnu sporednu ulicu? Paukovu mrežu kružnih tokova, lavirint slijepih ulica? Ko se zaglavio na pločniku, ko ubrzava brzim trakama? Gdje se završavaju putevi, gdje počinju novi?Finalisti će biti pozvani na ceremoniju dodjele nagrada u belgijskom Centru za strip, u Briselu, u junu 2021. godine. Njihovi radovi biće predstavljeni u štampanoj publikaciji stripa, kao i na međunarodnoj putujućoj izložbi. Svi finalisti dobijaju 1 000 eura, a prvo mjesto osvaja 1 000 eura povrh toga.

USLOVI

Svi se mogu prijaviti. Mogu se podnijeti samo jednostrani stripovi u PDF formatu, rezolucije A4/300dpi, šema boje 300 CMYK ili grayscale, formata slike portrait, ne landscape.Učesnicima se savjetuje da zadrže kopiju prijava. Radovi mogu biti sa riječima ili bez riječi, crno-bijeli ili u boji, te fikcija ili ne. Svaki unos mora biti:· na engleskom,· originalno djelo čiji je učesnik autor (ili zajednički autor) koje prethodno nije profesionalno ili komercijalno objavljeno i ne krši nijedno pravo treće strane,· upotpunjeno.

NAČIN PRIJAVE

Podnesite svoja tri stripa na server za preuzimanje po vašem izboru, a zatim kontaktirajte organizatore putem e-pošte i pošaljite link za preuzimanje na: animate.europe@freiheit.org

Ne zaboravite osigurati da imaju vašu adresu e-pošte kada im pošaljete link za preuzimanje. Primićete kratko obavještenje o prijemu nakon što uspješno preuzmu vaše datoteke. Nijedan rad se ne može vratiti.

ROK ZA PRIJAVU: 6. decembar 2020. godine

Detaljnije: https://fnf-europe.org/animate-europe-streets-of-europe/…

Preuzeto: https://www.mreza-mira.net/vijesti/takmicenja-nagrade/ucestvujte-na-takmicenju-u-jednostranim-stripovima/

Back To Top
X