kalendar

Uskoro nas očekuju novi događaji

skip to Main Content

UČESNICA RADIONICE „NAKIT U 4 KORAKA“ POKAZALA SVOJE PRVE PRIMJERKE NAKITA

Od davnina pa do danas, nakit je imao isti cilj – da se ukrasimo. Danas je mnogo različitih materijala, tehnika i načina izrade nakita.
Oni koji vode računa o svom izgledu i pažnju posvećuju outfitu, rado svoje odjevne kombinacije upotpunjuju nakitom.
ZEDA je u okviru projekta “Budi kreativan i TI!” prošle sedmice realizovala radionicu “Nakit u 4 koraka” na kojoj su učesnici dobili priliku naučiti kako da samostalno izrade nakit od čeških kristala, poludragog kamenja i stakla.
Sajle, perle, kopče, ukrasi, privjesci, kukice, lanci, kamenčići samo su dio materijala koji vam može poslužiti da napravite ogrlice, narukvice, naušnice, a da svemu tome date lični pečat. Kada naučite tehniku, sve drugo je do vaše mašte, ideje, ukusa i izbora. Mogućnosti je bezbroj, a svi koji su ikada pokušali praviti nakit kažu da je to nešto što ne možete prestati.
Jedna od učesnica naše radionice „Nakit u 4 koraka“, Amina Musić, dostavila nam je svoje prve samostalno urađene radove, a oni izgledaju ovako:

-„Hvala vam na pruženoj prilici. Radionica je bila super, a izrada nakita je zaista zarazna. Svoje prve radove sam poklonila mami i sestri, a i prijateljice će izabrati šta im se svidi. Sigurno ću nastaviti vježbati i uskoro ću napraviti svoje prve ogrlice“ -rekla je Amina.
Bravo Amina i radujemo se da vidimo nove radove!
ZEDA poziva sve učesnike radionica „Dekupaž u 4 koraka“, „Slikanje na staklu“ i „Nakit u 4 koraka“ koji su nakon radionica nastavili samostalno usavršavati ono što su naučili na radionicama, da dostave fotografije svojih radova na ajna@zeda.ba ili na Facebook  stranicu ZEDA
Ponosni smo na sve vas koji nam svakodnevno dokazujete da ste ono što ste naučili pretvorili u hobi.
Danas hobi, sutra posao!
Mogu drugi, zašto ne i ti?!

Ako do sada niste bili dio naše priče, pozivamo vas da na pratite putem www.zeda.ba ili Facebooka ZEDA  i već sljedeći put učestvujete na našem događaju.

#prijavi se
#nauči
#izvježbaj
#napravi
#fotografiši
#pošalji

Ovaj projekat finansiraju Agencija ZEDA i Grad Zenica.
Cilj projekta je jačanje kompetencija, sticanje novih vještina i ekonomsko osnaživanje žena.
Uskoro slijedi nova kreativna radionica.

Budi kreativan i Ti!

Back To Top
X