kalendar

Uskoro nas očekuju novi događaji

skip to Main Content

U AGENCIJI ZEDA REALIZOVANA RADIONICA “DEKORATIVNO SLIKANJE” -DANAS HOBI,SUTRA POSAO!

Projekat „Budi kreativan i ti!“ ove sedmice omogućio je učesnicima kreativne radionice „DEKORATIVNO SLIKANJE““ da nauče jednu vrlo zanimljivu tehniku koja i one bez slikarskog talenta pretvara u prave umjetnike. Učesnici su naučili potrebne detalje, nekoliko vještih poteza, te način transfera bilo koje isprintane slike na slikarsko platno. Svaka slika koju možete pronaći bilo gdje na internetu na ovaj način postaje unikatna zahvaljujući mašti, bojama i detaljima koje „umjetnik“ osmisli. Svaka slika dobila je pečat mašte onog ko je radio dekorativno slikanje odnosno doslikavao, a rezultat je nevjerovatan.
Ovo je tehnika koju mnogi koriste kako bi prodavali slike i hobi pretvorili u unosan posao, a na današnoj radionici učesnicima je omogućeno da nauče nešto sasvim novo, neobično i nezahtjevno. Uz malo truda i mnogo mašte, napravili su prekrasne slike.

Mentor na ovoj radionici bila je gđa. Ljiljana Keško koja je u okviru ovog Projekta realizovala i radionicu „Crtanje na aluminijskoj foliji za početnike“.
Učesnici su se zabavili, uživali u prvim umjetničkim koracima, dobili sjajan rezultat za uspomenu i pune ruke posla za budućnost jer ko jednom nauči tehniku doslikavanja, zasigurno neće odustati od kista.
ZEDA svakog ponedjeljka objavljuje priče o ljudima koji su upravo hobi pretvorili u pravi posao.
Projekat „Budi kreativan i ti!“ finansiraju Agencija ZEDA, Grad Zenica i FMRPO.
Učešće na kreativnim radionicama je besplatno, ali je potrebna prijava.
Ako do sada niste bili dio naše priče, pratite najave naših događaja i prijavite se za učešće.
Budi kreativan i ti! 😉

 

 

 

Back To Top
X